Τον Φεβρουάριο του 2017 προβλέπεται η παράδοση του ΚΠΙΣΝ στο δημόσιο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

Για τον Φεβρουάριο του 2017 προγραμματίζεται η παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα πάντοτε με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της 66ης συνεδρίασης της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Κέντρο Πολιτισμού.

Πριν από αυτό το βήμα όμως, σειρά έχει η αποκατάσταση ορισμένων κατασκευαστικών ζητημάτων, μετά την αποκατάσταση των οποίων θα γίνει η πρόσκληση για την πιστοποίηση ολοκλήρωσης του έργου από το Ελληνικό Δημόσιο, που υπολογίζεται τον Δεκέμβριο, ενώ στη συνέχεια θα οριστεί επιτροπή για την παραλαβή της μετοχής της Α.Ε.

Με την παράδοση του έργου, θα ξεκινήσει και η μετεγκατάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017 σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Σχετικά τώρα με τη φάση μετεγκατάστασης και λειτουργίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, επισήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα κατατεθεί στην Βουλή ο νόμος για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης, τον οποίο επεξεργάζεται ομάδα εργασίας στο υπουργείο. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο επεξεργάζεται τις οικονομικές ανάγκες της Βιβλιοθήκης για την περίοδο 2018 – 2020.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης απασχόλησε ευρέως το θέμα της προσβασιμότητας στο Κέντρο Πολιτισμού και αποφασίστηκε να γίνει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να γίνει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας μόνιμης λύσης. Από τη δική του πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Ιωάννης Σκουμπούρης, παρουσίασε τρεις εναλλακτικές λύσεις τροποποίησης υπαρχουσών γραμμών έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό το επόμενο διάστημα.

Μέσα στον Οκτώβριο θα αρχίσουν και πάλι οι εγγραφές μελών στο πρόγραμμα φίλων και υποστηρικτών του Κέντρου Πολιτισμού, που από εδώ και στο εξής θα πληρώνουν συνδρομή.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο, είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα συνεχίσουν και τον Οκτώβριο, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here