Τον Φάρατζ συνάντησε ο εκλεγείς πρόεδρος Τραμπ-Φόβοι για ρατσιστικό μέτωπο

Ο προσωρινός ηγέτης του εθνικιστικού, ακροδεξιού κόμματος της Ανεξαρτησίας στη Βρετανία(UKIP) Nάιτζελ Φάρατζ, που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία του Βrexit, ήταν ο πρώτος βρετανός και γενικά ευρωπαίος πολιτικός με τον οποίο συναντήθηκε ο εκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ηταν μεγάλη τιμή να συναντήσω τον Ντ. Τραμπ, έγραψε ο Ν. Φάρατζ στο Twitter, ποστάροντας και μιά φωτογραφία του με τον Τραμπ, μπροστά από μιά χρυσή πόρτα του πύργου Τραμπ στη Ν. Υόρκη.

«Ξεκουραζόταν και είναι γεμάτος από καλές ιδέεε. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι ένας ακλός πρόεδρος», συμπλήρωσε ο Φάρατζ, ενώ την ίδια στιγμή, χιλιάδες αμερικανοί διαδήλωναν έξω από τον πύργο Τραμπ εναντίον του νεοεκλεγμένου αμερικανού προέδρου.

Το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος, τον πρώτο πολιτικό που συνάντησε ήταν ο εθνικιστής και γνωστός για τις ρατσιστικές, αντιμεταναστευτκές του απόψεις, Φάρατζ τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται για την συνέχεια. Το αντίθετο. Δικαιώνει τους διαδηλωτές και τις σοβαρές ανησυχίες τους για τα δικαιώματα των πολιτών, των μειονοτήτων και των μεταναστών στις ΗΠΑ και αλλού.

«Η υποτήριξη του κ. Τραμπστις σχέσεις ΗΠΑ-Μ, Βρετανίας είναι πολύ ισχυρή. Είναι ένας άνδρας με τον οποίον μπορούμε να κάνουμε δουλειές», πρόσθεσε ο Φάρατζ.

Η προτίμηση Τραμπ προς τον Φάρατζ αποδεικνύει ότι ετοιμάζεται ήδη ένα κοινό μέτωπο αμερικανικών και ευρωπαικών εθνικιστικών, ακροδεξιών ομάδων με ρατσιστική, αντιμεταναστευτική ρητορεία, το οποίο θα επιχειρήσει να αναλάβει δράση, μιμούμενο την επιτυχία του Τραμπ στι ΗΠΑ.

O κ. Φάρατζ είχε εμφανισθεί και υποστηρίξει ανοικτά τον κ Τραμπ σε προεκλογικ΄συγκέντρωση του, ενώ ο κ. Τραμπ τον είχε υποστηρίξει στη υπόθεση του Brexit.

Ενδεkιτικό του κλίματος που επικρατεί στην Bρετανία, είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, επίσης εκ των επικεφαλής της εκστρατείας του Brexit, αρνήθηκε να μεταβεί σήμερα Κυριακή, στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σχετικά με την εκλογή Τραμπ.

Οπως ανέφεραν εκπρόσωποί του, δεν θεωρεί ότι ένα φυσιολογικό γεγονόε δημοκρατίας στις ΗΠΑ, όπως η εκλογή Τραμπ, πρέπει να γίνει αιτία για μη κανονικές διαδικασίες στην ΕΕ.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here