Τον Βαλς προτιμούν οι Γάλλοι για σοσιαλιστή υποψήφιο πρόεδρο, μετά την αποχώρηση Ολάντ

Τον σημερινό πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, επιθυμούν, κατά πλειοψηφία, οι Γάλλοι, ως υποψήφιο των Σοσιαλιστών στις επικείμενες προεδρικές εκλογές,  Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης Ολάντ να μην είναι ξανά υποψήφιος,  δείχνει ότι  το 24% των ερωτηθέντων προτιμά τον Εμμανουέλ Βάλς έναντι του 14% εκείνων που θα ήθελαν νικητή τον πρώην υπουργό Βιομηχανίας Αρνό Μοντεμπούρ.

Ο Βαλς ήταν επίσης ο πιο δημοφιλής στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων που είναι φίλα προσκείμενοι στην Αριστερά με 33% εξ αυτών να τον προτιμούν έναντι 20% για τον Μοντεμπούρ. Μεταξύ των ερωτηθέντων που είναι μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 57% για τον Βαλς έναντι 15% για τον Μοντεμπούρ.

Στη δημοσκόπηση υπήρχαν τα ονόματα και άλλων έξι υποψηφίων. Το 47% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα επέλεγε κανέναν από τους οκτώ υποψήφιους.

Ωστόσο ο Βαλς έχει το ίδιο φιλοεπιχειρηματικό προφίλ, το οποίο οδήγησε πολλούς αριστερούς ψηφοφόρους να γυρίσουν την πλάτη τους στον σοσιαλιστή Ολάντ, που είχαν αναδείξει στην εξουσία το 2012.

Επίσης ο Βάλς, ήταν εκείνος που έφερε σε πέρας την πλέον αντιδημοφιλή μεταρρύθμιση στα εργασιακά, που αναστάτωσε επί μήνες τη Γαλλία, με επεισόδια και έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here