Τι να τους κάνεις τους τυφλούς άμα διαθέτεις “ρόδα”…

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Ρόδα είναι και γυρίζει…

Και μιας και ρόδα είναι και γυρίζει, τα πάντα γι’ αυτήν ειπώθηκαν και ακούστηκαν – για ποια άλλη ο λόγος από την τιμημένη των αγίων ημερών μας της πλατείας μας του Συντάγματος – εκτός από το ένα και μοναδικό που άπτεται μετωπικά των λεγόμενων συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. Και το οποίο από κανέναν και ποτέ δεν θα εντοπιζόταν αν δεν το εντόπιζαν και έθεταν και στη δική μας προσοχή – μετά των λεγόμενων αδιάψευστων φωτογραφικών ντοκουμέντων του, οι αιρετικοί μια ζωή της Κίνησης Χειραφέτησης ατόμων με αναπηρία.

Αυτό λοιπόν που δεν έγινε γνωστό είναι ότι η τιμημένη (ειδησεογραφικά) των αγίων ημερών μας ρόδα στήθηκε πάνω στις οδεύσεις τυφλών που οδηγούν από το Μετρό Συντάγματος στο φανάρι της Ερμού, δημιουργώντας πολύ σοβαρό πρόβλημα στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης οι οποίοι από τη στιγμή στησίματος της ρόδας δεν μπορούν να πορευτούν τη συγκεκριμένη πολυσύχναστη διαδρομή.

Αντιπαρερχόμαστε τον κραυγαλέο κίνδυνο σοβαρών ατυχημάτων στους τυφλούς εξαιτίας του στησίματος της ρόδας εντός της όδευσής τους, αντιπαρερχόμαστε την τριτοκοσμική αθλιότητα ανάθεσης σε υπάλληλο εταιρείας security της ενημέρωσης των τυφλών περί της αχρήστευσης της όδευσής τους, αντιπαρερχόμαστε και την πλήρη αγνόηση της συγκεκριμένης μείζονος διάστασης του όλου θέματος από τα παντελώς ανεκδιήγητα ΜΜΕ της ηρωικής ψωροκώσταινας. Αυτό που ειλικρινώς μας κάνει να  απορούμε είναι η εκκωφαντική σιωπή από πλευράς επισήμων “θεσμικών εκπροσώπων” των άμεσα θιγόμενων, δηλαδή από πλευράς συλλόγων των τυφλών.

Τι διάολο; Ρόδα είναι και γυρίζει τούτη η ζωή και μιας και πλέον γύρω – γύρω όλοι συνηθίσαμε το καθετί αδιανόητο σε τούτη τη χώρα, αν κάποιοι χειραφετημένοι δε σπεύσουν να μιλήσουν και να το δείξουν, όλοι οι άλλοι σαν τα αρνιά “μούγκα στη στρούγκα”;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here