Τι λένε οι «κύκλοι Καραμανλή» για τη συνομιλία του με τον ΑλέξηΤσίπρα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Κώστας Καραμανλής με τον Αλ. Τσίπρα, το περασμένο καλοκαίρι, παραμονή του κρίσιμου ταξιδιού του στις Βρυξέλλες, έδωσαν μέσω του Mega, στενοί συνεργάτες του  πρώην πρωθυπουργού. 

Σύμφωνα με τους συνεργάτες αυτούς, ο κ. Καραμανλής επικοινώνησε μια και μόνη φορά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προτού εκείνος αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και την τελική φάση των διαβουλεύσεων με τους Ευρωπαίους.

Όπως τονίζεται η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού αργά το βράδυ,. Ο κ. Καραμανλής είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα βυθίζεται και πρέπει να κάνει το χρέος του.

Επισημαίνεται  επίσης ότι στόχος του Κ. Καραμανλή ήταν η παρέμβασή του να λειτουργήσει ως αντίβαρο έναντι των εισηγήσεων που δεχόταν ο πρωθυπουργός -όπως ο Π. Λαφαζάνης– για πλήρη ρήξη με τους εταίρους. Άλλωστε αναφέρουν οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή το γεγονός ότι δεν δημοσιοποίησε τη συνομιλία του αυτό είναι ενδεικτικό των προθέσεών του.

Ως προς τα όσα είπε ο Θ. Ρουσόπουλος σχετικά με το τι πιστεύει ο Κ. Καραμανλής για τον πρωθυπουργό, το περιβάλλον του πρώην προέδρου της ΝΔ, τονίζει πως πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κ. Ρουσόπουλου που δεν εκφράζουν τον κ. Καραμανλή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here