Τι είναι μια ουτοπία; Η χορογράφος Εύη Σούλη μιλά για την παράσταση Beyond Collapse

 

Της Μαρίας Λυμπεροπούλου.

Μία ομάδα νέων προσπαθούν να χτίσουν τη δική τους ευδαιμονία με γνώριμα υλικά χωρίς να γνωρίζουν ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσα σε ένα χώρο απόλυτα ελεγχόμενο που τους εμποδίζει τη πορεία προς τα έξω, προς τα πάνω, προς πέρα. Υπάρχει άλλος δρόμος ή θα μείνουν δέσμιοι σε ένα έξωθεν δεσμευμένο περιβάλλον;

Η νεαρή χορογράφος Εύη Σούλη δημιουργεί την παράσταση «Beyond Collapse» και ο Παύλος Παυλίδης συνθέτει για πρώτη φορά μουσική για τον χορό και το θέατρο.
Η χορογράφος μιλά στο Press Publica για όσα πραγματεύεται η παράσταση: τις εναλλασσόμενα εύθραυστες οριακές καταστάσεις μέσα σε μια πορεία με καταρρεύσεις, ανοικοδομήσεις και τη λαχτάρα για μια βαθιά ανάσα λύτρωσης.

Τι σηματοδοτεί ο τίτλος της παράστασης «Beyond Collapse»;

Ο τίτλος μαρτυρά μια διάθεση για να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει πέρα από τις προσωπικές και κοινωνικές καταρρεύσεις. Τι συμβαίνει πέρα από το σημείο μηδέν .

Τι αναζητάτε με την έννοια της λέξης ουτοπία; Πώς την αναπτύσσετε και την προβάλλετε στο έργο σας;

Η ουτοπία είναι ένας μη τόπος , φανταστικά φανταστικός. Στο έργο, η δική μας ουτοπία έχει συστατικά γνώριμα όπως η παιδική ηλικία, ο έρωτας και η επανάσταση. Αυτή η ουτοπία όμως πρέπει να κατακτηθεί μέσα σε ένα κόσμο που όλα καταρρέουν .

Ο Παύλος Παυλίδης συνθέτει για πρώτη φορά μουσική σε παράσταση. Τι προέκυψε από αυτήν την συνεργασία, από το πάντρεμα του χορού και της μουσικής.

To αποτέλεσμα θέλω να πιστεύω ότι είναι η δημιουργία ενός κόσμου που μέσα από τη κίνηση και τη μουσική το κοινό θα μπορέσει να ταξιδέψει και να ονειρευτεί τις δικές του ουτοπίες .

Τελικά τι είναι μια ουτοπία, μόνο μια ανάσα;

Μέσα από στη πορεία του έργου και ενώ βιώνουμε τις καταρρεύσεις και τις ματαιώσεις κάπως τίθεται το ερώτημα αν τελικά ούτε η παιδική ηλικία ,ούτε ο έρωτας ,ούτε η επανάσταση δεν είναι η ουτοπία τότε μήπως κρύβεται μέσα σε κάτι τόσο μικρό όπως μια λυτρωτική ανάσα.

Ταυτότητα Παράστασης:

Σύλληψη – Χορογραφία: Εύη Σούλη
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Παύλος Παυλίδης
Δραματουργία: Πάνος Τοψίδης
Σκηνικά & Γραφιστικά: Μαριλένα Γεωργατζή
Φώτα: Παναγιώτης Μανούσης
Φωτογραφία αφίσας: Ιωάννα Χρονοπούλου
Ενδυματολόγοι: Μyksa Myksa

Ερμηνεία & Συν-δημιουργία: Kατερίνα Φώτη, Μαρία Πασχαλίδου,
Χριστιάνα Κοσιάρη, Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης, Μάρω Σταυρινο

Σύγχρονο Θέατρο
Ευμολπιδών 45, Γκάζι, τηλ. 210 3464380

Παραστάσεις
25, 26 & 27 Απριλίου | ώρα 21.30 μ.μ.
Είσοδος 12 ευρώ & 8 ευρώ μειωμένο | Διάρκεια 50 λεπτά

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here