Τι απαντά ο Κ. Λαλιώτης για την συνάντηση του με την Χρ. Σπίρτζη και τα σενάρια για προξενιό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Αρνείται κατηγορηματικά ο Κ. Λαλιώτης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιου είδους προξενιό  μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο ίδιος παίζει το ρόλο της προξενήτρας. 

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει ευφάνταστο και παραπλανητικό το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με επικείμενο «αρραβώνα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ  και ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Λαλιώτης σε γραπτή δήλωσή του παραδέχεται ότι συναντήθηκε πρόσφατα με τον Χρήστο Σπίρτζη, εξήγεί όμως ότι η συνάντηση ήταν τυχαία και πως «εκτός από μια σύντομη φιλοφρόνηση, δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική συζήτηση, κανένα παρασκήνιο και πολύ περισσότερο κανένα «προξενιό» και κανένας «αρραβώνας»».

«Η κατοχύρωση και ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και της Κεντροαριστεράς ως Δημοκρατικού και Προοδευτικού Πόλου συνδέεται άρρηκτα και αδιαπραγμάτευτα με τον αυτόνομο λόγο του, την αυτοδύναμη στρατηγική του και τον καταλυτικό ρόλο του» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Λαλιώτης και πρόσθεσε:

«Αυτό προϋποθέτει, οριστικά και αμετάκλητα, σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις και προγραμματικές θέσεις και αντιπαραθέσεις, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ. Πιστεύω, ότι μόνο με αυτή τη στρατηγική και με αυτόν τον πολιτικό σχεδιασμό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Κεντροαριστερά δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ και θα μπορούν να έχουν δυναμική, προοπτική και ευοίωνο μέλλον»

Τα σενάρια αυτά, διέψευσε με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here