Τι απαντά η Κ. Κούνεβα στις επιθέσεις ορισμένων ΜΜΕ για το «πόθεν έσχες»

Τα χρήματα που δήλωσε ως καταθέσεις το πόθεν έσχες, περίπου 340.000 ευρώ,  είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων στο πρόσωπό της, μετά την δολοφονική επίθεση εναντίον της το 2008 και δεν έχουν καμία σχέση με ύποπτο πλουτισμό, όπως εντέχνως προσπαθούν να παρουσιάσουν ορισμένα ΜΜΕ.

Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα, μετά από δημοσιεύματα για τις «υπερβολικές καταθέσεις» της στο πόθεν έσχες. Με αυτά τα χρήματα υποβάλλομαι και θα υποβληθώ σε εγχειρήσεις για να επουλωθούν κάπως τα τραύματά μου», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά:

«Οκτώ χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου,  τον Δεκέμβρη του 2008, για λόγους που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα χρήματα που προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι για να κρατηθώ στη ζωή είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού. Η δήλωση του πόθεν έσχες μου και όσα εμπεριέχονται σ’ αυτήν ως «καταθέσεις από δωρεές» είναι το απόσταγμα το μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Είναι τα χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ’ την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο.  Χάρη σ’ αυτά τα χρήματα υποβλήθηκα και θα συνεχίζω να υποβάλλομαι σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να επουλώσω κάπως τα τραύματα από την επίθεση που δέχθηκα ως μια μετανάστρια, συνδικαλίστρια και γυναίκα που προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα και τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο καθαρισμού.
Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα ΜΜΕ, που προσποιούνται ότι εκπλήσσονται από τη δήλωση «πόθεν έσχες» μου, αλλά και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ηθικής απαξίωσης των αγώνων, του συνδικαλισμού, της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here