Την Τρίτη το νέο ραντεβού κουαρτέτου-Σταθάκη. Oλα ανοιχτά

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Χωρίς να υπάρξει πρόοδος σε κανένα από τα κρίσιμα ζητήματα κατά τη σημερινή συνάντηση, το νέο ραντεβού του κουαρτέτου με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ανανεώθηκε για την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αθηναϊκού – μακεδονικού πρακτορείου ειδήσεων, όλα τα θέματα παραμένουν ακόμη «ανοικτά» και αναμένεται να τεθούν υπό αξιολόγηση εκ νέου την Τρίτη.

Μεταξύ άλλων εξετάστηκε το καθεστώς λειτουργίας και φορολογίας των εταιρειών διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, ενώ επί τάπητος ετέθη και το ζήτημα της μη φορολόγησης του ποσού του δανείου που διαγράφεται από την τράπεζα.

Για το μείζον θέμα της προστασία συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων η συζήτηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν μπήκε σε βάθος, ωστόσο οι δύο πλευρές (Αθήνα και δανειστές) φέρονται να εμμένουν στην άποψή τους, με το κουαρτέτο να ζητά πλήρη απελευθέρωση των πώλησης όλων των δανείων και την κυβέρνηση να επιμένει στη διατήρηση του καθεστώτος προστασίας των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, μικρών καταναλωτικών δανείων, καθώς και των επιχειρηματικών δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Ερωτηθείς  ο Γ.Σταθάκης εάν το ζήτημα των κόκκινων δανείων θα παραπεμφθεί για αργότερα, μετά την παρούσα αξιολόγηση, απάντησε αρνητικά.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here