Την στήριξη της κυβέρνησης για να μη χρεοκοπήσουν κι άλλοι δήμοι ζητά ο Γ. Πατούλης, έπειτα από την πτώχευση του δήμου Αχαρνών

Υποστήριξη ζητά από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, στον οικονομικό και τον αναπτυξιακό τομέα, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία και άλλων δήμων, έπειτα από την ένταξη του δήμου Αχαρνών σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης.

Έχοντας ως αφορμή την ένταξη του δήμου Αχαρνών σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, ύστερα από την άρνηση του Ταμείου Δανείων και Παρακαταθηκών να χορηγήσει νέο δάνειο στο δήμο Αχαρνών, προκειμένου να μπορέσει να εξυπηρετήσει τα χρέη του, που ανέρχονται στα 10,27 εκατ. ευρώ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στην επιστολή του, ο κ. Πατούλης τονίζει πως «οι τεράστιες οικονομικές περικοπές που έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση (…) οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια πολλούς από τους δήμους σε οικονομική κατάρρευση», και ταυτόχρονα επισημαίνει τον κίνδυνο να ενταχθούν και άλλοι δήμοι σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, λέγοντας ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των δήμων που θα αναγκαστούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης. Η συνέπεια αυτή θα έχει τεράστια επίπτωση, τόσο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες όσο και ως προς τους εργαζόμενους των δήμων».

Η αύξηση του αριθμού των δήμων που θα μπουν στο πρόγραμμα θα δημιουργήσει πρόβλημα και στο αποθεματικό του λογαριασμού εξυγίανσης, ο οποίος στην παρούσα φάση διαθέτει μόλις 85 εκατ. ευρώ., σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ακόμη αναφέρει ότι ο λογαριασμός χρηματοδοτείται από το 4% της τακτικής χρηματοδότησης των δήμων και ζητά να συνεισφέρει η κυβέρνηση, με ισόποσο κονδύλι, «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα μπορούν να υποστηριχθούν οικονομικά οι δήμοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here