Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία παρά τις εκλογές

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου αναμένεται το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, παρά την επικείμενη προκήρυξη των εκλογών, στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 θα γίνει ο αγιασμός σε όλα τα σχολεία.

Στη συνέχεια θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Όπως προβλέπει η νομοθεσία και συγκεκριμένα Προεδρικό Διάταγμα που έχει εκδοθεί από το 1998 και δεν έχει τροποποιηθεί σχολεία ανοίγουν στις 11 του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο,  υπάρχουν σενάρια που θέλουν ότι λόγω εκλογών τα μαθήματα να ξεκινήσουν μετά τις εκλογές κάτι όμως που δεν προβλέπεται νομοθετικά. Έτσι σύμφωνα πάντα με νομοθεσία καμία αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης της σχολικής χρονιάς δεν προβλέπεται, λόγω των επικείμενων εκλογών. Αυτό που προβλέπεται όμως είναι ότι εφόσον προκηρυχθούν οι εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 21 Σεπτεμβρίου αφού τα σχολεία θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα.

Τι ισχύει για τα ΕΠΑΛ

Οι εγγραφές των μαθητών ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, αλλά κατ΄ εξαίρεση μπορούν να γίνουν εγγραφές τον μήνα Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. για λόγους υγείας ή σοβαρούς οικογενειακούς λόγους).

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές που επιθυμούν να μετεγγραφούν από ΕΠΑΛ σε Γενικά Λύκεια και αντίστροφα, η καταληκτική ημερομηνία μετεγγραφής από τα Γενικά στα Επαγγελματικά Λύκεια και αντίστροφα είναι η 15η Οκτωβρίου.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές που παραπέμφθηκαν θα διεξαχθούν από την 1η έως τη 10η Σεπτεμβρίου 2015.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here