Την Παρασκευή στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την παιδεία

Την Παρασκευή  θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής  το νομοσχέδιο για την  παιδεία που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του,  την Τρίτη  στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων .

Στην ψηφοφορία επί της αρχής, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο ενώ η  ΝΔ, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ το καταψήφισαν.

» Δεν αφήσαμε  να πάει μια χρονιά χαμένη, μια γενιά χαμένη» είπε   αιτιολογώντας το χαρακτήρα του κατεπείγοντος στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας Τάσος Κουράκης στην ομιλία του με την οποία έκλεισε τη διαδικασία της συζήτησης  του νομοσχεδίου..

Από τη ΝΔ, ο Θεόδωρος Φορτσάκης, επεσήμανε την ανάγκη αυτονομίας των σχολείων, στον καθορισμό του προγράμματός τους. Όσον αφορά τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, πρότεινε να υπάρξει αυτονομία ορισμένων σχολείων για την επιλογή των μαθητών «στο πλαίσιο, βέβαια, που ορίζει ο νομοθέτης.

Η εισηγήτρια του Ποταμιού, Σταυρούλα Αντωνάκου, επεσήμανε ότι η αλλαγή στο πρόγραμμα του λυκείου είναι η τρίτη σε διάστημα τριών ετών, ενώ ζήτησε να παραταθεί η θητεία των στελεχών της εκπαίδευσης, ώστε να γίνει εκτενέστερος διάλογος, όπως θα γίνει με τους συμβούλους.

Από το ΚΚΕ, ο Εμμ.Συντηχάκης, τόνισε ότι το νομοσχέδιο συνεχίζει τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλα αυτά, ανέφερε, ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ των ρυθμίσεων, που αφορούν την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, την βάση του 9,5, την επαναπρόσληψη εκπαιδευτικών και την επανεγγραφή φοιτητών που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here