Να δικαστούν έξι άτομα για την υπόθεση Καρούζου ζητεί ο εισαγγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη του άλλοτε μεγαλοκατασκευαστή Ιωάννη Καρούζου που κρατείται στις φυλακές Χαλκίδας , της πρώην συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα, του γνωστού επιχειρηματία  Βίκτορα Ρέστη και ακόμη τριών ατόμων  ζητεί  ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να δικαστούν ενώπιον του  Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων  συνολικά  6 άτομα  για σειρά κακουργημάτων που συνδέονται με το  γνωστό σκάνδαλο των δανειοδοτήσεων. Οι αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται ανά  περίπτωση  στους κατηγορουμένους αφορούν  νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και  έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Ωστόσο ο  κ.Παναγιωτόπουλος προτείνει  την απαλλαγή όλων των στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τις επίμαχες δανειοδοτήσεις.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστούν ο μεγαλοκατασκευαστής Ιωάννης Καρούζος, η πρώην σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα,  ο Βίκτωρ Ρέστης , οι εκπρόσωποι  της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ Χρήστος Ρεκούμης και Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος  καθώς και ο  Ιωάννης  Παναγιωτόπουλος, στενός  συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα πίσω από τη ΦΑΝΤΟΜ που είχε αναλάβει την αγορά ακινήτων ήταν ο κ. Ρέστης αφού είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της  εταιρείας.

Το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος , όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, διεπράχθη από τους κατηγορουμένους  κατ΄επάγγελμα  αφού «είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων επί σκοπώ δικαιολογήσεως τραπεζικών συναλλαγών με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα,  με μεθοδευμένες παντελώς παράτυπες πρακτικές που αντέβαιναν στο Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης με σκοπό πορισμού εισοδήματος…»

Ο κ.Παναγιωτόπουλος ζητεί  να απαλλαχθούν για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια και οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα, καθώς και συγγενικό αυτής πρόσωπο για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here