Πλήγμα στην κυβέρνηση – παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

 

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο κ. Σακελλαρίδης είχε ενημερώσει το Μαξίμου  ότι  δεν προτίθεται να λάβει μέρος στην αποψινή ψηφοφορία διαχωρίζοντας τη θέση του από την κυβέρνηση καθώς διαφωνεί με τα προαπαιτούμενα μέτρα.  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει σήμερα η «Αυγή”, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε αποφασίσει να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» ενώ είχαν προηγηθεί έντονες διαβουλεύσεις προκειμένου να αλλάξει γνώμη. Μεταξύ εκείνων που επιχειρούσαν να μεταπείσουν τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ζήτησε από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και να μην αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση.

Ο κ. Σακελλαρίδης ωστόσο επέμεινε στη θέση του ότι δεν θα παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή και προ του κινδύνου η κυβερνητική πλειοψηφία να περιοριστεί στους 153 βουλευτές (δεδομένης της καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου από το Νίκο Νικολόπουλο), ο πρωθυπουργός  τηλεφώνησε στον κ. Σακελλαρίδη  και του ζήτησε να παραδώσει την βουλευτική έδρα του στο κόμμα.

Τη  θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Βουλή των Ελλήνων θα καταλάβει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πρώτος επιλαχών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here