Την επιχειρηματολογία του Γιάννη Αλαφούζου αναπαράγει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία

Ανακοίνωση για το ζήτημα της δέσμευσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κάνει λόγο για «εύλογο προβληματισμό» που προκύπτει από τις «μεθοδεύσεις» της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς και τη «χρονική συγκυρία» της συγκεκριμένης εισαγγελικής εντολής.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος προβληματισμός υπήρξε και στην ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου, στην οποία τονίζεται ότι «Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στη σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν τη  διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Αυτό ισχύει και για την παραγγελία που αφορά στον ιδιοκτήτη του “ΣΚΑΪ” κ. Γιάννη Αλαφούζο.

Ο έλεγχος πρέπει να γίνει.

Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό επίκειται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Και, βέβαια, είναι καλά γνωστό ότι στο πεδίο αυτό οι έως τώρα χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης.

Κατά συνέπεια, οι μεθοδεύσεις της και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό».

Μαξίμου: Η ΝΔ ας κάνει έστω και τώρα αυτοκριτική

Με την τακτική της παρεμπόδισης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες συνδέει το Μαξίμου την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, μετά την παραγγελία που αφορά στον ιδιοκτήτη του ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο.

Οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι «Η ΝΔ και η ηγεσία της είναι ιστορικά υπόλογοι, για τη χρόνια και σκόπιμη αδράνεια που οδήγησε στην πολυεπίπεδη ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Δυστυχώς με κάθε αφορμή θυμίζει στο λαό ότι εναντιώνεται στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

«Αντί να προσπαθεί να δημιουργεί κλίμα και να βάζει διαρκώς εμπόδια, ας κάνει έστω και τώρα αυτοκριτική», προτρέπουν από το Μαξίμου τη Νέα Δημοκρατία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here