Την εξαίρεση της Θάνου από την πειθαρχική έρευνα που διενεργεί σε βάρος της ζητεί η Τσατάνη

ΦΩΤΟ: IN TIME

Την εξαίρεση της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου από την πειθαρχική έρευνα που διενεργεί σε βάρος της, ζητεί με πολυσέλιδο υπόμνημά της η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. 

Η εισαγγελική λειτουργός, η οποία κατήγγειλε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για πιέσεις και απειλές σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Βγενόπουλου που οδήγησαν στην αρχειοθέτησή της, εγκαλεί την κ.Θάνου για μεροληψία. και για άλλη μια φορά υπερασπίζεται την νομιμότητα των ενεργειών της.

Με την αναφορά της ζητεί νέα προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις σε άλλο δικαστικό λειτουργό και όχι στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελέας υπερασπίζεται τη νομιμότητα των ενεργειών της, εμμένει στις καταγγελίες της κατά του Δ.Παπαγγελόπουλου και  υποστηρίζει ότι υπάρχουν αποδείξεις για τις παρεμβάσεις του. Αναρωτιέται μάλιστα απευθυνόμενη στην κ.Θάνου «υπό ποίαν ιδιότητα, στην Ελληνική Δημοκρατία, καλεί ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, να εγκύψετε, εσείς προσωπικά, στο θέμα τούτο και να προβήτε σε ενέργειες προς το σκοπό της ορθής απονομής της δικαιοσύνης, επί ενός θέματος του οποίου οι επιπτώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και στην Ελληνική Δημοκρατία, μπορεί να είναι καταλυτικές, πλήττοντας την εμπιστοσύνη στους Θεσμούς (;) και το περί δικαίου αίσθημα του λαού;»

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here