Την Ελλάδα κατηγορεί για τους πρόσφυγες, ο ξενοφοβικός Ούγγρος πρωθυπουργός!

«Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας», υποστήριξε ο ιδιαίτερα ξενοφοβικός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. 

Οι μετανάστες που φθάνουν στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας, δήλωσε στο ουγγρικό ραδιόφωνο, προσθέτοντας ότι η ροή προσφύγων και μεταναστών είναι ατελείωτη  και προειδοποιώντας πως αν η Ευρώπη δεν προστατεύσει τα σύνορά της, μπορεί να έρθουν δεκάδες εκατομμύρια ακόμη.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Ευρώπη απειλείται από μαζική εισροή ανθρώπων, πολλές δεκάδες εκατομμύρια μπορεί να έρθουν στην Ευρώπη. Τώρα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά τον επόμενο χρόνο θα μιλάμε για εκατομμύρια και δεν υπάρχει τέλος σε αυτό», σημείωσε.

Κήρυγμα μίσους κατά ξένων

«Ξαφνικά θα διαπιστώσουμε ότι είμαστε μειονότητα στην ίδια την ήπειρό μας», είπε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι η Ουγγαρία πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της και να εφαρμόσει κανόνες μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών που συρρέουν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης.

Την 26η Αυγούστου οι ουγγρικές αρχές κατέγραψαν 3.241 πρόσφυγες που εισήλθαν στη χώρα από τη Σερβία εκείνη την ημέρα, έναν αριθμό χωρίς προηγούμενο.

Ο Όρμπαν επικρίνει έντονα την «αποτυχημένη» πολιτική της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, έχει υποστηρίξει ότι η μαζική έλευση μεταναστών απειλεί τις «χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης» καθώς και ότι το πρόβλημα της υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων «δεν είναι ευρωπαϊκό, αλλά γερμανικό». Επιπλέον απέρριψε τις επικρίσεις για την απόφαση της κυβέρνησής του να εγείρει έναν φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία.

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση χωρίς προηγούμενο, καθώς 340.000 πρόσφυγες και μετανάστες διέπλευσαν τη Μεσόγειο και έφθασαν στις ακτές χωρών της ΕΕ, κυρίως της Ελλάδας και της Ιταλίας, ως τα τέλη Ιουλίου φέτος, κατά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRONTEX).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here