Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. – Συνάντηση Τσίπρα-Αβραμόπουλου αύριο το πρωί στο Μ.Μαξίμου

Τηλεφωνική συνομιλία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρώπης των «27», στις 16 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα.

Η καγκελαρία της Γερμανίας είχε προγραμματίσει αρχικώς την κατ’ ιδίαν συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα, προσκαλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο την ερχόμενη Κυριακή, ωστόσο ο κ. Τσίπρας δεν θα ήταν εφικτό να μπορέσει να παρευρεθεί στο Βερολίνο, λόγω των υποχρεώσεών του στη ΔΕΘ, κι επομένως συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μια τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Η πρόσκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου δεν αφορά μόνο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, και αυτό διότι η κ. Μέρκελ έχει απευθύνει πρόσκληση και σε άλλους ηγέτες των χωρών της Ε.Ε., με σκοπό την βέλτιστη προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μίνι Σύνοδος Κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου στην Αθήνα, όπου θα συμμετέχουν οι ηγέτες της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, καθώς και με τη συμμετοχή υψηλόβαθμου στελέχους της ισπανικής κυβέρνησης, εξαιτίας της μη συμμετοχής του Ισπανού υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

Η Σύνοδος θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ οι 3 βασικοί άξονες στην ατζέντα των διαβουλεύσεων θα είναι:

α) Ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. με έμφαση στην περιφερειακή ασφάλεια και την ειρήνη

β) Ανάπτυξη με έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την προσέλκυση επενδύσεων

γ) Ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Τέλος, αύριο Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here