Τηλεοπτικές άδειες – απορρίφθηκαν ο προσφυγές, κανονικά ο διαγωνισμός

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Το  Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές επτά καναλαρχών και υποψηφίων καναλαρχών που ζητούσαν να μην προχωρήσει η δημοπράτηση των αδειών.

Με απορριπτική απόφαση του πρόεδρου του ΣτΕ  προσδιορίστηκε επίσης για τις 16 Σεπτεμβρίου η συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων που επίσης έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Κατά συνέπεια, η  διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, την Τρίτη 30 Αυγούστου

Με τα αιτήματά τους οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί – που πέρασαν στο στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών –  ζητούσαν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης με την οποία  εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Η διαδικασία της ακρόασης των εκπροσώπων των σταθμών αλλά και των υπουργείων Επικρατείας και Οικονομικών ξεκίνησε ενώπιον του ΣτΕ στις 10 σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.

Παρόντες στην ακρόαση εκτός από τον προέδρου του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου ήταν ακόμη ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ηλίας Μάζος, η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κυρία Ουρανία Νικολαράκου. Ακόμη παραστάθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών του υπουργείου Επικρατείας κ. Ελευθέριος Κρέτσος.

Στις πολυσέλιδες  αιτήσεις τους κάθε τηλεοπτικός σταθμός στρέφεται κατά του άλλου κατά το στάδιο της προεπιλογής και αναφέρεται σε παραβάσεις των όρων της προκήρυξης του επίμαχου διαγωνισμού. Ακόμη, οι σταθμοί εξέθεσαν την οικονομική, φορολογική,  διαχειριστική, κ.λπ.  κατάσταση των καναλιών τους.

Σε δήλωσή του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ελληνικού Δημοσίου Ιωάννης Μαντζουράνης ανέφερε ότι τον Ιούλιο του 2016, το Συμβούλιο της Επικρατείας με έξι αποφάσεις του, έκρινε ότι: «Ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη βλάβης των αιτούντων, συντρέχουν προεχόντος επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την ταχεία περαίωση του επίμαχου διαγωνισμού».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here