Τζουλιάνι: Πιθανή δίωξη της Χίλαρι για το Ιδρυμα Κλίντον

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον, σε σχέση με πεπραγμένα του Ιδρύματος Κλίντον που ενδέχεται να ήταν παράνομα, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, εκ των πιο στενών συνεργατών του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας στο CNN, ο κ. Τζουλιάνι ανέφερε ότι πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση, καθώς «είναι παράδοση στην πολιτική να αφήνουμε πίσω το παρελθόν».

Όμως, όπως πρόσθεσε, «πρέπει να δούμε πόσο σοβαρό είναι αυτό που φέρεται να έχει κάνει το ίδρυμα» της πρώην Πρώτης Κυρίας και πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Ο πρώην εισαγγελέας, το όνομα του οποίου ακούγεται για το υπουργείο Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του κ. Τραμπ, έχει πει επανειλημμένα πως η κ. Κλίντον «ουδέποτε ελέγχθηκε για τις εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια τα οποία έγιναν αντικείμενο κατάχρησης», κατά τον Τζουλιάνι.

Το Ίδρυμα Κλίντον επικρίθηκε έντονα από τους Ρεπουμπλικάνους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς όπως κατήγγειλαν, η κ. Κλίντον λάμβανε μέσω του ιδρύματος χορηγίες από κράτη του εξωτερικού ενώ ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here