Τζολί: Οχι διακρίσεις σε πρόσφυγες ανάλογα με τη θρησκεία τους – ματαιώθηκε η επίσκεψή της στη Λέσβο

 

«Είναι τραγικό και ντροπιαστικό που είμαστε μακριά από την λήξη του πολέμου και την επίτευξη ειρήνης. Δεν μπορούμε να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα δίνοντας μονομερείς απαντήσεις ή απαντώντας σε συγκεκριμένες κρίσεις και όχι σε άλλες, ή βοηθώντας κάποιους πρόσφυγες ή όχι άλλους, και αποκλείοντας Αφγανούς μετανάστες ανάμεσα σε άλλους ή ακόμα κάνοντας διακρίσεις σε πρόσφυγες ανάλογα με την θρησκεία τους».

Tις δηλώσεις έκανε από το Λίβανο η Angelina Jolie ως πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) που επισκέφτηκε την Τρίτη τη συριακή κατασκήνωση στο Zahleh , όπου χιλιάδες πρόσφυγες ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Τη γνωστή ηθοποιό περίμεναν από το πρωί της Τετάρτης στη Λέσβο  αλλά τελικά η επίσκεψή της αυτή ματαιώθηκε.

 

Η Αντζελίνα Τζολί σύμφωνα με πληροφορίες θα φθάσει το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και από κεί θα μεταβεί στον Ειδομένη.

Από τον Λίβανο όπου πήγε,  η ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις να κάνουν περισσότερα για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία και ταυτόχρονα να βοηθήσουν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν.

Η Τζολί τόνισε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλύσουν την κατάσταση και να κατανοήσουν με ακρίβεια το τι μπορεί να κάνει η χώρα τους, πόσους πρόσφυγες μπορεί να βοηθήσει και με ποιον τρόπο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here