Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του ΔΝΤ, από την οποία προκύπτει η επιμονή του Ταμείου στην αναπροσαρμογή των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Το βασικό μέτρο για το ύψος των πλεονασμάτων είναι η Eurostat και από τη στιγμή που τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται, δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα, πρόσθεσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφορικά με την χθεσινή τοποθέτηση του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρι Ράις για τον χρόνο λήψης των μέτρων για την ελάφρυσνη του χρέους, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως οι δηλώσεις αυτές είναι «πάρα πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η χθεσινή τοποθέτηση δεν αλλάζει σε κάτι από τις προηγούμενες τοποθετήσεις και εξέφρασε την ελπίδα της ελληνικής πλευράς να υπάρξει συμφωνία μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στη χθεσινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ανέφερε πως τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να είναι συνδεδεμένα και υπό την αίρεση (conditionality) της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων και δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν εκ των προτέρων, προκειμένου το Ταμείο να δεχθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι την 5η Δεκεμβρίου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, να ληφθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και να συζητηθούν από εκεί και πέρα τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here