Τζάκρη: Ο πρόεδρος του ΣΕΒ λειτουργεί ως εκπρόσωπος της ΝΔ

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΕΒ Φ. Φέσσα, τον οποίο κατηγόρησε ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για τη βιομηχανία, Θεοδώρα Τζάκρη.

Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του Θεόδωρου Φέσσα στην Καθημερινή, όπου ανέφερε ότι «οι συνδικαλιστές διοικούν τις κρατικές επιχειρήσεις», ενώ χαρακτήρισε τα στελέχη των συνδικαλιστικών οργανώσεων «εκλογικό στρατό» του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον κ. Φέσσα, η κ. Τζάκρη κάνει λόγο για ανοίκεια και αήθη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «μετά την δήθεν εκ παραδρομής δημοσίευση του, με πρόφαση επιστημονικότητας, εβδομαδιαίου δελτίου του Συνδέσμου, στο οποίο ο κ. Φέσσας εξύβριζε κατά τρόπο πρωτοφανή τον πρωθυπουργό, ο ίδιος επιτίθεται ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ ως άλλος εκπρόσωπος της Ν.Δ., χρησιμοποιώντας την θεσμική του θέση προς ίδιον όφελος».

Η υφυπουργός Οικονομίας τόνισε ότι «είναι προφανές ότι το είδος της επιχειρηματικότητας που εκπροσωπεί ο κ. Φέσσας και μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών πέριξ αυτού ανθίζει μόνο σε περιβάλλοντα διαπλοκής και σήψης», ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εκδίδει επιταγές τις οποίες θα εξαργυρώσουν κάποιοι στο μέλλον με τον γνωστό σε όλους μας τρόπο».

«Γι’ αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα, ένα τέτοιο περιβάλλον πράγματι μόνο η Ν.Δ. του κυρίου Μητσοτάκη μπορεί να διασφαλίσει. Ωστόσο, ας μην κρατούν την αναπνοή τους. Εμείς συμπλέουμε με την υγιή επιχειρηματικότητα που παράγει και δημιουργεί στην χώρα μας και γι αυτήν την επιχειρηματικότητα, παρά τις αντίξοες διεθνείς και εγχώριες συνθήκες εργαζόμαστε καθημερινά με εμφανή αποτελέσματα», καταλήγει η κ. Τζάκρη.

Οι δηλώσεις του κ. Φέσσα

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», απαντά στο αν πρόκειται για μια χαλαρή προσέγγιση του πρωθυπουργού στη διοίκηση ή για εσκεμμένη στρατηγική, στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, λέγοντας ότι εν μέρει πρόκειται για ζήτημα ιδεολογικών καταβολών, καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ευαγγελιζόμενος μια αριστερή οικονομία, με ένα πολύ μεγάλο κράτος, που εργοδοτεί τους πάντες και φροντίζει για όλα. Αυτό το μοντέλο πέθανε το ’89 και όπου υπάρχει, φέρνει φτώχεια».

Στη συνέχεια, ο ίδιος λέει ότι υπάρχει και μια άλλη εξήγηση, περισσότερο «αγοραία», όπως είπε. Αυτή είναι, σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, ότι «ο εκλογικός στρατός» του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι συνδικαλιστές. «Οι συνδικαλιστές διοικούν τις κρατικές επιχειρήσεις» τονίζει, άρα είναι επόμενο το κόμμα να εναντιώνεται στις ιδιωτικοποιήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here