Τετράχρονος ανατινάζει κρατούμενους του Ισλαμικού Κράτους (βίντεο)

 

Νέο βίντεο-σοκ, στα πλαίσια της επικοινωνιακής προπαγάνδας, έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος. Πρωταγωνιστής είναι ένα τετράχρονο παιδί, το οποίο πατάει το κουμπί και πυροδοτεί τη βόμβα που τινάζει στον αέρα τέσσερις κρατούμενους από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο μικρός στέκεται θριαμβευτικά δίπλα στα απομεινάρια του αυτοκινήτου, μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι τέσσερις κρατούμενοι. Υψώνει το χέρι του στον ουρανό και φωνάζει «Allahu Akbar».

Είναι η δεύτερη φορά που το αγόρι- το οποίο η μητέρα του πήρε μαζί της στη Συρία πριν τρία χρόνια- εμφανίζεται σε βίντεο της οργάνωσης.

Το νέο βίντεο φαίνεται να έχει γυριστεί στη Ράκα και οι κρατούμενοι ομολογούν, ο ένας μετά τον άλλο, είτε κατασκοπεία είτε συνωμοσία σε βάρος του Ισλαμικού Κράτους. Στη συνέχεια φαίνονται δεμένοι στο εσωτερικό αυτοκινήτου.

Πριν την εκτέλεσή τους, μαχητής του ISIS στέκεται δίπλα στο αγόρι και απειλεί τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον επειδή οπλίζει τους εχθρούς της οργάνωσης στη Συρία.

Ο 4χρονος υπέστη πλύση εγκεφάλου από φανατικούς του ISIS από τότε που η 24χρονη μητέρα του τον πήρε μαζί της στην εμπόλεμη ζώνη.

Ο παππούς του περιέγραψε πώς το αγόρι τον ικέτευε να τον σώσει λίγες μέρες πριν εξαναγκαστεί να εμφανιστεί στο πρώτο βίντεο, τον περασμένο μήνα.

Αργότερα αποκαλύφθηκε πως ο πατέρας του έκανε απέλπιδα προσπάθεια να τον σώσει όταν η εν διαστάσει σύζυγός του τον πήρε μαζί της όταν έφυγε στη Συρία και παντρεύτηκε μαχητή του ISIS.

Ο παππούς του λέει πως το παιδί δεν έχει ιδέα τι λέει, στο βίντεο. «Δεν είναι ούτε πέντε χρονών. Λειτουργεί υπό την επιρροή των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Είναι πολύ μικρός, γίνεται η προπαγάνδα τους. Απλώς χρησιμοποιούν ένα μικρό αγόρι, τον χρησιμοποιούν ως ασπίδα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here