Τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες. Η Βουλή και η κυβέρνηση θα κάνουν τον διαγωνισμό

 

Αύριο Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή διάταξη που θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από την «εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, με βάση τη νομιμότητα και η διαφάνεια».

 

Κατά την εισήγησή του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συναινέσουν για την πλήρωση των θέσεων των μελών του ΕΣΡ «αποτελεί  θεσμική εκτροπή», καθώς –όπως είπε- «η συναίνεση δεν είναι προαιρετική, αλλά αντιθέτως επιβάλλεται από το Σύνταγμα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, στόχος την αντιπολίτευσης είναι να βραχυκυκλώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, για αυτό και την Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη που θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις.

«Με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε, «θα αποφύγουμε τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος και θα δημιουργηθούν τηλεοπτικά τοπία οικονομικά βιώσιμα και ανεξάρτητα».

Με διαδικασία fast track θα προωθηθεί από την κυβέρνηση η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, μετά την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here