Τελεσίγραφο Σκοπίων: Θα στέλνουμε πίσω όσους πρόσφυγες μας στέλνουν πίσω άλλες χώρες

Απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκέοργκι Ιβανόφ, την «πλημμύρα των προσφύγων» και όπως ανακοίνωσε μιλώντας σε  δημοσιογράφους , εφόσον τα βορειότερα κράτη της ΠΓΔΜ της στέλνουν πίσω πρόσφυγες ή μετανάστες που αρνούνται να τους καταγράψουν ως τέτοιους, τότε και η ΠΓΔΜ θα κάνει το ίδιο. «Αν δούμε χώρες της βόρειας Ευρώπης να το κάνουν θα τις ακολουθήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας του με Έλληνες δημοσιογράφους που συμμετέχουν σε συναντήσεις με συναδέλφους τους από την ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο προγράμματος του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι «οι διαφορές στο ζήτημα του ονόματος δεν θα πρέπει να εμποδίζουν τη συνεργασία των δύο χωρών σε ζητήματα ασφάλειας».

Από τα Βαλκάνια, σύμφωνα με τον κ. Ιβανόφ πήγαν να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία 1000 μαχητές, από τους οποίους 600 έχουν επιστρέψει.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ειδομένη, περίπου 2.000 ήταν το βράδυ του Σαββάτου τα άτομα που είχαν «εγκλωβιστεί» ανάμεσα στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στον καταυλισμό στην Ειδομένη, καθώς δεν είναι κάτοχοι διαβατηρίων Συρίας, Ιράκ και Αφγανιστάν και ως εκ τούτου οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν επιτρέπουν τη διέλευσή τους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here