«Τειρεσίας» και για οφειλές σε τηλεφωνία -Τηλέγνους θα λέγεται – το αρχαιοελληνικό τους μάρανε

«Σύστημα ελέγχου της οικονομικής συμπεριφοράς»  επιχειρήσεων και ιδιωτών για λογαριασμό των εταιρειών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας θέτουν σε λειτουργία τέσσερεις μεγάλες εταιρείες και, συγκεκριμένα, οι

  • Cosmote, Wind, Vodafone, Cyta

Οι τέσσερις εταιρείες μετέχουν με 25% εκάστη στη νέα επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες μετά από γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, και έχει ως στόχο, όπως αναφέρεται, «τη σύσταση και λειτουργία κοινού Αρχείου με δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς (ασυνέπειας) συνδρομητών-πελατών (φυσικών ή νομικών προσώπων) των συμβαλλόμενων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να καθίσταται δυνατός ο έλεγχος φερεγγυότητας του υποψήφιου πελάτη για νέα σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, καθώς και κάθε συναφής με τα παραπάνω σκοπός».

Η «Τηλέγνους» θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Οσον αφορά τα στοιχεία του συνδρομητή που βρίσκεται στη λίστα, θα περιλαμβάνεται το όνομα, ο αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, η διεύθυνση και η οφειλή όσων θεωρούνται κακοπληρωτές. Λένε ότι θα βάλουν σε μαύρη λίστα όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 200 ή 300 ευρώ και εφόσον έχουν περάσει τρεις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here