ΤΕΕ-ΙΣΑ: Απειλούν με διαγραφή όσους βουλευτές μέλη τους ψηφίσουν το ασφαλιστικό

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΑΝΤ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Προειδοποίηση διαγραφής από τα μητρώα τους, έστειλαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προς τους βουλευτές-μέλη του που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, κάνοντας λόγο για πειθαρχικό παράπτωμα.

Μέλη του ΤΕΕ είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και οι υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Θεανώ Φωτίου, o πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Το ΤΕΕ, σε ανακοίνωσή του, ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου και προειδοποιεί ότι οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τον σχετικό Κώδικα Δεοντολογίας, προειδοποιώντας ότι η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΕΕ:

«Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι:

•  Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο

•  Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών

•  Εχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης

•  Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος

•  Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο – και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής

•  Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.

Η ΔΕ ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.

Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα».

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με προγενέστερες ατομικές επιστολές έχει καλέσει τους βουλευτές ιατρούς μέλη του, αλλά και όλους τους βουλευτές που αντιπροσωπεύουν τον υγειονομικό κλάδο, να αναλογιστούν τις ιστορικές ευθύνες τους και να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Το νομοσχέδιο αυτό είναι κοινωνικά ανάλγητο και εισήχθη προς ψήφιση με ιδιαίτερη σπουδή χωρίς κανένα ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο.
Επιβαρύνει όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη, κηρύττει τον πόλεμο στους νέους, μειώνει τις υφιστάμενες συντάξεις καταργώντας ακόμα και τον κλάδο των μονοσυνταξιούχων, ενώ ταυτόχρονα μειώνει δραστικά τις συντάξεις αναπηρίας.
Κάνουμε μία ύστατη έκκληση στους συναδέλφους μας ιατρούς και γενικότερα στους υγειονομικούς βουλευτές, να αναλάβουν τις ευθύνες που εκπηγάζουν από το λειτούργημα μας, και τους ζητάμε να αναλογιστούν την προσωπική ιστορική ευθύνη που έχουν, καλώντας τους να καταψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο πάσχει στη φιλοσοφία και τον πυρήνα του. Τώρα είναι η σειρά των βουλευτών να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Στο αμέσως επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο θα εξεταστεί το ερώτημα της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο εκείνων που θα ψηφίσουν θετικά.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν πειθαρχικό παράπτωμα δεν αποτελεί μόνο κάθε παράβαση των καθηκόντων και υποχρεώσεων των γιατρών, αλλά και διαγωγή αναξιοπρεπής ή ασυμβίβαστη προς το λειτούργημα του γιατρού».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here