Η πρώτη έκθεση της επιτροπής για το χρέος στη Βουλή

 

Pressroom

Τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία διενεργεί λογιστικό έλεγχο του χρέους εξετάζοντας τη νομιμότητά του, θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 17 Ιουνίου και την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015.

Οι εργασίες της Επιτροπής  αναμένεται να ξεκινήσουν την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 , στις 10:30 πμ, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, με χαιρετισμούς εκ μέρους των παριστάμενων πολιτειακών παραγόντων και προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην εναρκτήρια συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα παραστεί τελικά, λόγω βεβαρημένου προγράμματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Θα παραστεί όμως ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ομιλίες θα πραγματοποιήσουν η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο Επιστημονικός Συντονιστής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Dr. Eric Toussaint και η Υπεύθυνη για τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια ξένων χωρών, Σοφία Σακοράφα. Θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση των συμπερασμάτων, ανά κεφάλαιο, από μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Οι εργασίες θα συνεχισθούν την Πέμπτη στις 10:30 πμ και θα ολοκληρωθούν με συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο της Βουλής στις 16:00, στη τη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθεί και η προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής.

Στο υπουργείο Αμυνας

Η Επιτροπή ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Μετά το τέλος της συνεδρίασης η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η επιτροπή εξακολουθεί να συλλέγει αποδεικτικό υλικό για το λογιστικό έλεγχο και την πλήρη αποκωδικοποίηση του χρέους.

Ευχαρίστησε επίσης τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τα στοιχεία που παρέχει στην επιτροπή προκειμένου να εξειδικευθεί ο λογιστικός έλεγχος, ειδικά των συμβάσεων διαφθοράς που συνδέονται με εξοπλιστικά προγράμματα και είχαν ως αποτέλεσμα να εισπραχθούν τεράστια ποσά μιζών να επιβαρυνθεί το δημόσιο και να διογκωθεί και εκτιναχθεί το δημόσιο χρέος.

Όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Καμμένος παρουσίασε στοιχεία από μια εν εξελίξει έρευνα του υπουργείου και η επιτροπή αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας για να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της.

Καμμένος: Διόγκωση χρέους 3,1 δις από μόνο 3 συμβάσεις εξοπλιστικών

«Σε τρεις μόνο συμβάσεις που προλάβαμε και ελέγξαμε, βρέθηκε ότι το δημόσιο χρέος, το 2009, παράνομα και κατά παράβαση των όρων της Eurostat, διογκώθηκε κατά 3,1 δισ. ευρώ, προκειμένου η Ελλάδα να οδηγηθεί στο μηχανισμό στήριξης, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στην εποχή των μνημονίων, προκειμένου να εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Η διαφθορά είναι σαν το ταγκό, χρειάζεται πάντα δύο. Και εδώ βλέπουμε ότι υπήρξαν συμβάσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν καν τιμολόγια, υπάρχουν συμβάσεις στις οποίες οι διαφθορείς είναι υπό την προστασία των κρατών που σήμερα θέλουν ως δανειστές να ελέγχουν την Ελλάδα για διαφθορά, υπάρχουν τεράστια ποσά τα οποία διακινήθηκαν προς τον Τύπο, προς συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, που χρησιμοποιείται σήμερα ως μέσον για να χτυπηθεί η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως να αποκαλυφθούν οι μηχανισμοί οι οποίοι οδηγούν τους λαούς στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Θα συνεχίσουμε το έργο στην Επιτροπή» κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here