Τα νεότερα με τις πυρκαγιές σε Χίο, Μάνη, Αμφίκλεια, Κάρυστο, Μέγαρα

Σε ύφεση η φωτιά επιτέλους στη Χίο, μαίνεται όμως μεταξυ Βέσας και Αρμολίων, με τα  Μαστιχοχώρια να έχουν πληγεί τραγικά -πληροφορίες μιλούν για το 90% της παραγωγής. Τέσσερα  αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα ρίχνουν νερό από αέρος (όταν το επιρέπουν οι άνεμοι) ενώ ταυτόχρονα από ξηράς παλεύουν με τις φλόγες 40 πυροσβέστες, 72 στρατιώτες, 50 εθελοντές και αμέτρητοι κάτοικοι.

mastixodetrno-kammeno1

Σχεδόν ολοκληρωτική μπορεί να είναι  η καταστροφή στις καλλιέργειες των Μαστιχόδεντρων στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γ. Τούμπου η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%.

Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.

Μπορείτε να διαβάσετε προηγούμενα ρεπορτάζ για τη φωτιά εδώ και εδώ  και εδώ

Μαίνεται από το πρωί άλλη μια μεγάλη φωτιά κοντά στο  Μαρμάρι Καρύστου, στην Εύβοια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

Εν τω μεταξύ στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας αγροτοδασική έκταση στη Νέασα Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Εκει επιχειρούν τρία αεροσκάφη Πετζετέλ, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρου τμήματος και τέσσερις υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ρίψεις νερού γίνονται από τρία Πετζετέλ, Η φωτιά είναι πλέον υπο μερικο έλεγχο.

Φωτιά σε δασική έκταση ξέσπασε σήμερα το απόγευμα και στην Ελάτεια Αμφίκλειας στη Φθιώτιδα, όπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, δύο αεροπλάνα Canadair και δύο Πετζετέλ. Και αυτή η φωτιά είναι πλέον υπο μερικό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κολάτα Μεγάρων. Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here