Τα κόμματα σχολιάζουν τη συνέντευξη Τσίπρα

 

Ανακοινώσεις με την οποία ασκούν κριτική στα όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξή του στο πλαίσιο της ΔΕΘ, εξέδωσαν τα πολιτικά κόμματα.

ΠΑΣΟΚ: Ψυχραιμία Αλέξη

Ψυχραιμία Αλέξη…

Η αλαζονεία της αδυναμίας προδίδει τον πανικό σου.

Γι’ αυτό δεν θα πας μακρυά.

Μην κρίνεις εξ’ ιδίων τα αλλότρια, συγκυβερνήτη της ακροδεξιάς απόφυσης.

 

ΔΗΜΑΡ: Ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας για τις εξελίξεις στον χώρο μας

Aκόμη και ο Πινόκιο θα ζήλευε, με τις σημερινές επιδόσεις του Πρωθυπουργού. Εκτός και εάν πραγματικά πιστεύει ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων πλήττονται από το τσουνάμι των περικοπών στο ασφαλιστικό. Σε κάθε περίπτωση  δεν αποτελεί τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να κρύβονται πίσω από τη δικαιοσύνη (στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ) για να μην αποδώσουν πολιτικές ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους της μακροχρόνιας κρίσης ή η χρήση του κοινωνικού αυτοματισμού και ενός αδιανόητου κυνισμού για την ιδιωτική τηλεόραση ως μέσου διαφυγής από τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επικείμενη απώλεια της εργασίας χιλιάδων  εργαζόμενων.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, ας μην προτρέχει και ας μην ανησυχεί για τις εξελίξεις στον χώρο μας. Ισχυρή αυτόνομη κεντροαριστερά χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό αλλά με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα υπάρξει, με ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική οριοθέτηση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, διεκδικώντας την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών για να μην καθιερωθούν οι συνθήκες ενός αναπαλαιωμένου δικομματισμού, τον οποίο όψιμα υιοθέτησε ο κ. Τσίπρας ξεχνώντας τις πάγιες θέσεις της αριστεράς. Η κεντροαριστερά δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός για να ασκήσει τις συντηρητικές πολιτικές του, αντίθετα με την κυβέρνηση που σήμερα δεν αποτελεί απλώς το συμπλήρωμα αλλά τον κύριο εκφραστή σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
ΛΑΕ: Στρεψόδικη η θέση Τσίπρα για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου – Πετάει το μπαλάκι στην ΕΕ

»Η απάντηση του Αλ. Τσίπρα στην ερώτηση για τη διέλευση από τη χώρα μας αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο που θα φτάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, υπήρξε αμήχανη, στρεψόδικη, θύμιζε λίγο »το άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και έμοιαζε να πετάει το μπαλάκι στις απαράδεκτες παγίδες του καθεστώτος της ΕΕ και τις αντιρώσικες εμμονές ισχυρών κύκλων της τελευταίας που επηρεάζονται καθοριστικά από τις ΗΠΑ.

Το κυριότερο πάντως είναι πως ο Αλ. Τσίπρας ξέχασε μια »μικρή» λεπτομέρεια: ότι η Ελλάδα και η Ρωσία έχουν συνάψει μια άνευ προηγουμένου επωφελή για τη χώρα μας συμφωνία για την κατασκευή αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο, την οποία υπέγραψαν, Λαφαζάνης και Νόβακ, παρουσία του Τσίπρα, στην Πετρούπολη.

Αυτήν την τη συμφωνία, η οποία δίνει στην Ελλάδα το 50% της διαχείρισης του αγωγού, οφείλει να ενεργοποιήσει άμεσα και με τον πιο δραστήριο και πρωτοβουλιακό τρόπο η κυβέρνηση και όχι να υπεκφεύγει με μια εκ των υστέρων απαράδεκτη μεθόδευση, η οποία δίνει το πάνω χέρι σε έναν αγωγό επί ελληνικού εδάφους στην Ιταλία και στην πολυεθνική Edison.

Οφείλουμε να πούμε καθαρά και προς πάσαν κατεύθυνση ότι πάνω από το μνημόνιο και πάνω από τα συμφέροντα των ΗΠΑ, των πολυεθνικών της ενέργειας και κάποιων αντιρωσικών κέντρων της ΕΕ, υπάρχουν τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here