Τα κόμματα για την διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσ/νίκης

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την εισβολή αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, κάνοντας λόγο για «παρατεταμένη ανοχή της κυβέρνησης» και πως «η ιδεολογική – κομματική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στις συμπεριφορές ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών οδηγεί πλέον στην αποθράσυνσή τους».

Δημοκρατική Συμπαράταξη

Η ελευθερία πάνω απ’ όλα προϋποθέτει ευθύνη, υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αν. Λοβέρδος σε ανακοίνωσή του για την εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

«Οι λεγόμενοι ‘αντιεξουσιαστές’ επιτέθηκαν σε εκκλησία στη Θεσσαλονίκη και διέκοψαν τη λειτουργία. Δεν είχα άδικο τελικά, όταν την 28η Οκτωβρίου του 2010 στον Πειραιά, όταν ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι διέλυσαν την παρέλαση είχα δηλώσει: ‘Ο επόμενος στόχος αυτών των ανθρώπων θα είναι ο επιτάφιος’. Λίγη ντροπή και λίγη αυτοσυγκράτηση είναι απαραίτητη, διότι η ελευθερία πάνω από όλα προϋποθέτει ευθύνη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Ποτάμι

Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να πάψει να έχει ανοχή στη βία. «Οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν σεβάστηκαν ποτέ τα ατομικά δικαιώματα» υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Μέσα σ’ έναν διεστραμμένο ‘διεθνισμό’ και μια νεφελώδη ‘αλληλεγγύη’ εξέθρεψαν αυταρχικές και βίαιες αντιλήψεις και συμπεριφορές την έκφραση των οποίων είδαμε και σήμερα στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης. Μετά τα κατεστραμμένα πανεπιστήμια, μετά την φθορά της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, τώρα έχει σειρά ο βανδαλισμός των εκκλησιών».

Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση «να προστατεύσει τους χώρους λατρείας στη χώρα μας. Να προστατεύσει όλους τους χώρους στους οποίους πολίτες ασκούν το δικαίωμα τους στην θρησκευτική ελευθερία. Την καλεί, όμως, πρώτα, να καταδικάσει χωρίς αστερίσκους την επίθεση στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τόσκας είναι υπεύθυνος για αυτές τις συμπεριφορές βίας που διαρκώς αυξάνονται. Πότε, θα αναλάβει, επιτέλους, την ευθύνη;»

 

«Μια Μητρόπολη δεν είναι το μέρος για να εισβάλουν άτομα τα οποία επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν για κάτι. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να προσβάλλει τις εκκλησίες και την θρησκεία μας. Οι αρχές καλώς έπραξαν και απομάκρυναν τους εισβολείς” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Γ. Καλλιάνος εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here