Τα αυτοκίνητα του κυρίου Μητσοτάκη και της συνοδείας του: Μονά ζυγά δικά τους!

 

Tου ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Αυτόπτες δεν είμαστε, πρόσβαση στους αυτόπτες δεν έχουμε, άρα δεν μπορούμε και να επιβεβαιώσουμε. Πλην όμως, για περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη, στο δικό μας (δημοσιογραφικό) νου το θέμα είναι “δημοσιεύσιμο” και η υποχρέωση της διάψευσης η επιβεβαίωσής του υπόθεση των εγκαλούμενων. Γιατί; Διότι είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση είναι κερδισμένοι. Επιβεβαιώνοντας αποδεικνύουν αίσθηση ευθύνης και ικανότητα συνείδησης του λάθους τους. Διαψεύδοντας – με τις πρέπουσες φυσικά αποδείξεις – αποδεικνύουν περίτρανα την αδικία που εναντίον τους διέπραξαν αυτοί που τους εγκάλεσαν (αποδεχόμαστε από πλευράς μας το στα σίγουρα βαρύ αυτό φορτίο). Μονά-ζυγά δικά τους! Και στις δυο περιπτώσεις αποδεικνύουν την ανωτερότητά τους!

Φωτογραφία από το ιστότοπο http://paidis.com
Φωτογραφία από το ιστότοπο http://paidis.com

Ιδού και το θέμα: Συνάντηση στη Λάρισα πραγματοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης με τον εκεί περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Όπως ενημερωνόμαστε από τα τοπικά ΜΜΕ “ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα δεν έχασε την ευκαιρία για μια βόλτα στο κέντρο της Λάρισας, όπου συνοδευόμενος από βουλευτές και κομματικά στελέχη μοίρασε χαμόγελα και χειραψίες, δίχως να αρνηθεί και τις σχετικές φωτογραφίες με τους πιτσιρικάδες που τον προσέγγισαν”. Αυτό που δεν μας λένε τα τοπικά ΜΜΕ – και είναι το δικό μας θέμα – είναι ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο κέντρο της Λάρισας τα αυτοκίνητα του προέδρου της Ν.Δ. και της συνοδείας του υπερήφανα κατέλαβαν θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων. Ποιος μας το λέει; Οι χίλιες λέξεις της φωτογραφίας που δημοσιεύουμε και η ανεπιβεβαίωτη εκ μέρους μας πληροφορία των δέκα λέξεων που τις συνοδεύει ότι “πρόκειται για τα αυτοκίνητα του κυρίου Μητσοτάκη και της συνοδείας του”.

 Επαναλαμβάνουμε: Μονά ζυγά δικά τους, είτε έτσι (επιβεβαιώνοντας), είτε αλλιώς (διαψεύδοντας) επιδεικνύουν ανωτερότητα. Ο μόνος δρόμος που (στο δικό μας νου) δεν μπορεί να τους πιστώσει με ανωτερότητα είναι αυτός της σιωπής, αυτός δηλαδή που εκ μέρους τους υποδηλώνει την αναγνώριση του θέματος ως ανάξιου απάντησης. Τόσο μεγάλη ανωτερότητα, εντός των ορίων του δικού μας (δημοκρατικού θέλουμε βάσιμα να ελπίζουμε) νου δεν μπορεί να αναγνωριστεί…

Print Friendly, PDF & Email

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν είχατε φροντίσει να επικοινωνήσετε με την πηγή του δημοσιεύματος θα είχατε εξακριβώσει και πως ισχύει. Εσείς αναφέρετε ως πηγή των φωτογραφιών σας την EUROKINISSI αλλά αυτή που δείχνει τα αυτοκίνητα, όπως καλά γνωρίζετε, την πήρατε από αλλού. Υπάρχει δεοντολογία στη δημοσιογραφία. Πριν, ορθότατα, κουνήσετε το δάχτυλο στο ήθος του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλό είναι να κάνετε την αυτοκριτική σας και να ακολουθείτε τους κανόνες της δεοντολογίας. Βεβαίως, μπορείτε να αγνοήσετε το σχόλιο μου και να το θεωρήσετε, κατά την τακτική που στο παραπάνω κείμενο αναγνωρίζετε στον πρόεδρο της ΝΔ, ανάξιο απάντησης. Σας ευχαριστώ

    • Εθχαριστούμε για την κριτική σας. Η αλήθεια είναι ότι η κεντρική φωτογραφία είναι από την Eurokinissi. Την φωτογραφία από τα αυτοκίνητα της συνοδείας του κ.Μητσοτάκη, την πήραμε από τον blog ιστότοπο της δημοτικής αστυνομίας που αναπαρήγαγε το θέμα και την φωτό από το blog http://paidis.com. Ηταν μια παράλειψή μας η αναφορά αυτή στην επίμαχη φωτογραφία, που έγινε αποκλειστικά και μόνο λόγω παραδρομής. Ζητούμε συγνώμη για την παράλειψη μας, η οποία και από την αντίδρασή μας, θεωρούμε ότι δεν υποδηλοί καμία διάθεση να αγνοήσουμε την δημοσιογραφική δεοντολογία. Σας ευχαριστούμε.

    • Για τα αυτοκίνητα του Κούλη έχεις να μας πεις κάτι ή θα μας ζαλίσεις κι άλλο με την πηγή της φωτογραφίας?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here