Ταξίδι σωτηρίας για την καρέτα – καρέτα από το Φαρμακονήσι στην Αθήνα

Τραυματισμένη σοβαρά στο κέλυφος, εντοπίστηκε στο Φαρμακονήσι μία χελώνα καρέτα-καρέτα. Μεταφέρθηκε στη Λέρο με σκάφος, όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες  από τον κτηνίατρο Μιχάλη Κοντραφούρη.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, η χελώνα είχε μείνει εγκαταλελειμμένη στο Φαρμακονήσι για τρεις με τέσσερις ημέρες, γεγονός που καθιστούσε ακόμη δυσκολότερη την επιβίωσή της.

Ο γιατρός είχε την υποψία μήπως  το ζώο είχε καταπιεί κάποια σακούλα ή αγκίστρι, τα οποία θα μπορούσαν να φράξουν ή να τραυματίσουν κάποιο από τα ζωτικά όργανά του. Η κατάσταση της χελώνας  ήταν τόσο κρίσιμη που καθιστούσε επιβεβλημένη την άμεση μεταφορά της στο κέντρο διάσωσης θαλάσσιων χελώνων «Αρχέλων», όπου υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για την περίθαλψή της. Ομως η χελώνα δεν μπορούσε να φύγει από το νησί εξαιτίας  των επαναλαμβανόμενων απεργιών της ΠΝΟ που λήγει την Κυριακή.

Τη λύση έδωσε η Olympic Air της Aegean Airlines  που προσφέρθηκε να μεταφέρει τη χελώνα στην Αθήνα, όπου και έφτασε το πρωί του Σαββάτου.  Οι πιθανότητες τώρα, να ζήσει μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία, είναι πολύ περισσότερες.

 

1

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here