Ταξίδια από Τουρκία σε Ιταλία προσφέρουν τώρα οι δουλέμποροι, μέσω facebook

Δουλέμποροι στη Τουρκία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το μπλοκάρισμα των προσφύγων στην Ελλάδα και τον κίνδυνο επιστροφής στην Τουρκία, «προσφέρουν» τώρα σε πρόσφυγες και μετανάστες, απ. ευθείας ταξίδι προς τη Ιταλία! Μάλιστα διαφημίζουν το ταξίδι αυτό μέσω Facebook!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian. οι διακινητές διαφημίζουν ταξίδι από την Μερσίνη με προορισμό την Ιταλία αυτό το Σαββατοκύριακο με κόστος 4.000 δολάρια το άτομο. Η τιμή είναι τετραπλάσια απ’ ότι χρεώνουν για ένα ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα.

«Το ταξίδι είναι για το Σάββατο, από τη Μερσίνη μέχρι την Ιταλία, μ’ ένα εμπορικό πλοίο μήκους 110 μέτρων, εξοπλισμένο με τρόφιμα, νερό, σωσίβια και φάρμακα» αναφερόταν στην ανάρτηση μαζί με φωτογραφίες του πλοίου.

Η διαφήμιση, η οποία εξαφανίσθηκε σήμερα στο Facebook, έκανε την εμφάνισή της μετά τη συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ περί επιστροφής προσφύγων και μεταναστών που περνούν στην Ελλάδα.

Αντιδρώντας στην διαφήμιση, ορισμένοι πρόσφυγες αναρωτήθηκαν εάν πρόκειται για απάτη από τη στιγμή που δεκάδες άνθρωποι ξεγελάστηκαν το 2014 και το 2015 από άτομα που παρίσταναν τους οργανωτές αντίστοιχων ταξιδιών.

Σε απάντηση, το άτομο που ανάρτησε την επίμαχη διαφήμιση ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα των προσφύγων θα τα συγκέντρωνε άτομο που εμπιστεύονται και οι δύο πλευρές, πρόσφυγες και διακινητές, υπαινισσόμενος ότι οι τελευταίοι δεν έχουν συμφέρον να μην φθάσουν οι «πελάτες» τους στην Ιταλία.

Ανεξαρτήτως ποια είναι η αλήθεια, σημειώνει ο Guardian, η εξέλιξη καταδεικνύει αυξημένη ζήτηση για εναλλακτικές διαδρομές προς την Ευρώπη.

Υπεύθυνος του Facebook δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation πως η εταιρεία ερευνά από πού προήλθε η διαφήμιση αυτή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here