Τακτικότερη συνεργασία Ελλάδας και Ε.Ε. σε θέματα Δικαιοσύνης

Για την αναγκαιότητα τακτικότερης συνεργασίαας σε θέμετα Δικαιοσύνης, συζήτησαν στη σημερινή τους συνάντηση η Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης Βέρα Γιούροβα και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι «Η Ευρωπαία επίτροπος και εμείς, μοιραζόμαστε την κοινή αντίληψη ότι η Δικαιοσύνη έχει πρωταρχική σημασία στις γενικές, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διάγουμε και με αυτή την αντίληψη προχωράμε», προσθέτοντας ότι «Το υπουργείο αντιμετωπίζει τους θεσμούς ως συμπαραστάτη και όχι ως επιθεωρητή».

Για το κοινό καθήκον να αντιμετωπιστούν τα θέματα της δικαιοσύνης, έκανε λόγο η κ. Γιούροβα, αναγνωρίζοντας πως παρά το ότι η Ελλάδα επωφελείται από προγράμματα, αυτά δεν στηρίζουν πάντοτε επαρκώς τα πεδία Δικαιοσύνης και ασφάλειας.

Ακόμη, η Ευπρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης εξέφρασε το θαυμασμό της για τον τρόπο που η Ελλάδα διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η οποία «δεν θα υποκαταστήσει τις εθνικές αρχές, αλλά θα λειτουργεί συμπληρωματικά στην καταπολέμηση του εγκλήματος», όπως υποστήριξε η κ. Γιούροβα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here