Τέσσερα ελληνικά ΑΕΙ στα καλύτερα του κόσμου

Tέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια φιγουράρουν ανάμεσα στα 500 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως  από τα συνολικά 4000 ιδρύματα που ήταν υποψήφια για διεθνείς διακρίσεις.

Στον διεθνώς αναγνωρισμένο κατάλογο που δημοσιεύεται από το National Taiwan University, το  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταλαμβάνει την 217η θέση, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την 344η, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την 490η και το Πανεπιστήμιο Κρήτης την 495η.

Μάλιστα, το ΕΚΠΑ, αν συνυπολογισθεί πλήρως ως κριτήριο ο αριθμός των τμημάτων του, τοποθετείται ακόμη πιο ψηλά, στην 196η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επιμέρους τομείς, η κατάταξη για το ΕΚΠΑ είναι ακόμα υψηλότερη: 76η θέση στην Φαρμακολογία και Τοξικολογία, 134η θέση στην Ιατρική, 171η θέση στη Φυσική.

Την πρώτη πεντάδα στην κατάταξη καταλαμβάνουν το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το πανεπιστήμιο του Τορόντο, το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το πανεπιστήμιο Washington-Seattle.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία, η αξιολόγηση του National Taiwan University βασίζεται κυρίως στο ερευνητικό έργο που παράγεται και δημοσιεύεται σε κάθε ίδρυμα, στην απήχηση που επιτυγχάνουν οι δημοσιευμένες εργασίες, καθώς και στην τελική ιδιαίτερη διάκρισή τους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here