Τέλος στο σίριαλ Σφακιανάκη: Μένει, εκ του πλαγίου, στο ηλεκτρονικό έγκλημα

Eξελίξεις και happy end με ενδιάμεση λύση, είχε το σίριαλ Σφακιανάκη. Αφού έγινε δεκτή η προσφυγή του και ακυρώθηκε η μετάθεσή του από την Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στην διοικητική υποστήριξη ανθρώπινου δυναμικού, με νέα διαταγή, τοποθετήθηκε αυτή τη φορά σε άλλη επιτελική θέση.

Με νέα απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ο κ. Σφακιανάκης θα είναι τελικά βοηθός επιτελάρχη και θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία θα τοποθετηθεί πάντως άλλος διευθυντής.

Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις οποίες μεταδίδει το ΑΜΠΕ αναφέρουν ότι βρέθηκε τελικά αυτή η λύση και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί βοηθός επιτελάρχη, καθώς η επιτελάρχης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις αφού θα συνεχίσει να έχει ευθύνη για το προσφυγικό.

Τα ερωτήματα που τίθενται ωστόσο είναι πολλά και προφανή. Σε ποιά λογική υπακούει η διατήρηση ενός, κατά γενική ομολογία άξιου ανθρώπου στην ίδια θέση επί δεκαετίες; Είναι δυνατόν να μην είχε ετοιμάσει επί τόσα χρόνια, ο ίδιος ο κ. Σφακιανάκης, την διαδοχή του, εκπαιδεύοντας άξιους συνεργάτες του; Είναι δυνατόν να αναστατώνεται ολόκληρη η ιεραρχία της αστυνομίας, εξ αιτίας της άρνησης του κ. Σφακιανάκη να εγκαταλείψει τη θέση του; Θα αντιδρούσαν με τον ίδιο τρόπο σε ανάλογες περιπτώσεις άλλου στελέχους;

Ουδείς αμφισβητεί την αξία και το έργο του κ. Σφιακιανάκη στο συγκεκριμένο πόστο. Ομως μέσα στο έργο του είναι να προετοιμάσει ικανά στελέχη που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του δύσκολου αντικειμένου.

Δεν έθεσε θέμα παραίτησης ο Ν. Τόσκας

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποιος μιλώντας το πρωί στη Βουλή, είχε αφήσει αιχμές κατά του κ. Σφακιανάκη, μιλώντας για κάποιους που παίρνουν προαγωγές μέσω δημοσίων σχέσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός από νωρίς το απόγευμα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του προκειμένου να ανοίξει η συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα την οποία έχουν αφήσει ελεύθερη οι αγρότες από την ελληνική πλευρά αλλά παραμένει κλειστή από την πλευρά της Βουλγαρίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here