Τέλη Αυγούστου ο διαγωνισμός για τις άδειες -9 οι υποψήφιοι – ο πόλεμος του ΣΚΑΙ

Τέλη Αυγούστου θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοπρασία για τις τέσσερις άδειες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Στη δημοπρασία συμμετέχουν οι εξής εννέα υποψήφιο:

  • 1.ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
  • 2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (NTV) STAR Channel
  • 3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • 4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  • 5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΤΠΚ μ.α.ε.)
  • 6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
  • 7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ)
  • 8. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP, κυπριακών συμφερόντων, εμφανιζονται 3 δικηγόροι)
  • 9. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMIT (Ιβάν Σαββίιδης)

Η  Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού απέστειλε σήμερα στους εννέα υποψηφίους το ατομικό δελτίο συμμετοχής στη δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Με την ευκαιρία αυτή ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα συνεχίσει να υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο με στόχο την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν συμμετέχει σε παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων και λογοδοτεί μόνο στους πολίτες. Υπενθυμίζουμε δε ότι ανεβάζει στην Διαύγεια όλες τις διοικητικές πράξεις και αποφάσεις που λαμβάνει.

Τα μυθεύματα, οι εικασίες, τα αυθαίρετα συμπεράσματα, οι περισπούδαστες ασχετοσύνες και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας αποδεικνύουν απλώς ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να παραχαράξουν την αλήθεια, με στόχο την μη διεξαγωγή του διαγωνισμού αλλά και την συστηματική παραπλάνηση των πολιτών.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης αφορά στη χορήγηση νομίμων τηλεοπτικών αδειών ύστερα από 27 χρόνια ανομίας και παραβίασης βασικών αρχών του κράτους δικαίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια.

Αυτό θα πρέπει να το πάρουν απόφαση όσοι υπερασπίζονται ακόμη την ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα ψέματα τελείωσαν»

Ο ΣΚΑΙ επιμένει μέχρι τέλους…

Ο  ΣΚΑΪ παλευόντας μέχρις εσχάτων, στέλνει και εξώδικο στις εταιρείες που έχουν αναλάβει το τεχνικό σκέλος της διεξαγωγής του διαγωνισμού

Η  κυβέρνηση, μέσω στελεχών της πάντως υπενθυμιζει κι αυτή από πλευράς της ότι  πολύ σύντομα θα αρχίσει να διερευνάται το σκάνδαλο με τον διαγωνισμό της Digea.

Οι νομικοί του σύμβουλοι έστειλαν εξώδικο στη Singular Logic και την Εurobank Business Exchanges, ζητώντας διευκρινίσεις για τη διαδικασία του διαγωνισμού και θέτοντας ζήτημα διαφάνειας και αξιοπιστίας και αιτήθηκε να του γνωστοποιηθούν οι όροι ανάθεσης των έργων και οι τεχνικές προδιαγραφές του.

Η διοίκηση της  Singular Logic  πάντως δεν προτίθεται να  εμπλακεί σε καμία αντιπαράθεση με τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς η εταιρεία είναι  γνωστή για την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητά της

Άτυπα δήλωσαν στελέχη της ότι «όπως και στην περίπτωση των εκλογών, είναι υπεύθυνη για τη συγκέντρωση και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αλλά προφανώς δεν διαμορφώνει τα αποτελέσματα».

Ο ΣΚΑΙ γράφει στην «ειδησεογραφική» σελίδα του ένα σχόλιο όπου αναφέρει:

«Στοχεύουν σε σημαδεμένη τράπουλα και για την επιλογή των χαρτιών λειτουργεί  ένα πολύγωνο, οι κορυφές του οποίου είναι η κυβέρνηση, μια ιδιωτική εταιρεία που επελέγη με αδιαφανή κριτήρια, μια τράπεζα η θυγατρική της οποίας εργάζεται αόκνως για την υλοποίηση του σχεδιασμού και φυσικά και με μια κατασκευαστική εταιρεία, η οποία φουριόζικα επιθυμεί να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για ευνόητους λογούς»

 

Digea

Και η κυβέρνηση όμως επαναφέρει το  θέμα της Digea, καθώς στελέχη της αναφέρουν

  • «Σύντομα θα αρχίσει να διερευνάται το σκάνδαλο με τον διαγωνισμό της Digea, ο οποίος έγινε με μόλις έναν υποψήφιο»,

Η Ν.Δ. εν τω μεταξύ συμπορεύεται πλήρως με τον Αλαφούζο, καθώς στελέχη της κατηγορούν την κυβέρνηση για καθεστωτική νοοτροπία λέγοντας ότι η όλη διαδικασία  δημιουργεί τεράστια ερωτήματα και προβλήματα ως προς τη διαφάνεια και το τελικό αποτέλεσμα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here