Τέκτονες – Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Σημειώσατε 1

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για τυπικούς λόγους την προσφυγή του Μητροπολίτη Πειραιώς  Σεραφείμ, ο οποίος ζητούσε τη διάλυση του «Τεκτονικού Ιδρύματος» και του ιδρύματος «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα», το οποίο αποσχίσθηκε από την «Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος».

Ο    Μητροπολίτης Πειραιώς ζητούσε από τον υπουργό Οικονομικών την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη  διάλυση του «Τεκτονικού Ιδρύματος» και του ιδρύματος «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα», καθώς αυτά παρέκλιναν του σκοπού τους. Η Πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του και έτσι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς υποστήριζε ότι τα ιδρύματα πρρωθούν «κρυφίως θρησκευτική πίστη» και ότι το «Τεκτονικό Ίδρυμα» εξαπάτησε το κράτος, καθώς «δεν έχει ως πραγματικό σκοπό την πραγματοποίηση φιλανθρωπικών έργων, αλλά την ίδρυση, λειτουργία και συντήρηση μασονικών στοών και την προώθηση  της  λατρείας του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος, ο οποίος  οντοποείται στο πρόσωπο του Εωσφόρου».

Ανέφερε ακόμη ότι προωθεί «τη θρησκευτική παραδοχή του Σατανισμού ο οποίος αποτελεί μη γνωστή θρησκεία, αντικείμενη στην δημόσια τάξη και συνεπώς μη προστατευόμενη από το άρθρο 13 του Συντάγματος». Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη εντός του ιδρύματος «το οποίο είναι παγανιστικός ναός, πραγματοποιούνται μυήσεις στο μυσταγωγικό σύστημα της μασονίας, η οποία αποτελεί θρησκευτική συνωμοτική οργάνωση».

 Το ΣτΕ με την υπ’  αριθμ. 549/2016 απόφασή του έκρινε ότι μόνο η ιδιότητα του Μητροπολίτη και του μέλους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν θεμελιώνει έννομο συμφέρον στον Σεραφείμ για να ζητήσει την διάλυση του εν λόγω Ιδρύματος, καθώς ούτε από το Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά ούτε από άλλη νομοθετική διάταξη αναγνωρίζεται σε Μητροπολίτη το δικαίωμα να ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα  για διάλυση ιδρύματος.

Το  ΣτΕ έκανε δεκτές τις παρεμβάσεις κατά του Μητροπολίτη, του «Τεκτονικού Ιδρύματος», της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» και του Χρήστου Μανέα «πρώην Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος», προέδρου του «Ύπατου Συμβουλίου του 33ου Φιλοσοφικού Τεκτονισμού» και  πρόεδρου της «Τεκτονικής Ένωσης».


Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here