Σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(K. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Το προσφυγικό αποτελεί το βασικό θέμα κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή. Την κυβέρνηση απασχολούν τόσο τα φαινόμενα στην Ειδομένη όσο και η αναζήτηση τρόπων για την καλύτερη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. 

Ηδη έχει ανακοινωθεί ότι την Τετάρτη κατατίθεται στη Βουλή σχέδιο νόμου για τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής και απαιτούν νομική ρύθμιση.

Αποφασίσθηκε επίσης η σύσταση οργάνου με εποπτικό ρόλο, το οποίο θα συντονίζει τα ήδη υπάρχοντα. Επιπλέον, θα προχωρήσει η ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε πρώτη φάση με την αναβάθμιση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής σε Γενική Γραμματεία.

Το Κυβερνητική Συμβούλιο Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ήδη εγκρίνει τη δημιουργία, εντός 20 ημερών, 30.000 θέσεων φιλοξενίας, πρόσθετων σε αυτές που ήδη υπάρχουν.

Μέτρα για ορισμένες ΜΚΟ

Ο επικεφαλής του Συντονιστικού για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει κάποιες ΜΚΟ στην Ειδομένη, μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε το Σαββατοκύριακο. 
«Καταγραφή και πιστοποίηση των περισσότερων ΜΚΟ έχει γίνει. Από εκεί και πέρα ξεφυτρώνουν κάποιες που αυτή τη στιγμή όχι μόνο προσπαθούμε να τις ελέγξουμε αλλά να πάρουμε και επιπλέον μέτρα» τόνισε.

«Τα επιπλέον μέτρα είναι να απαγορεύσουμε σε αυτές τις ΜΚΟ να μπαίνουν σε οργανωμένους χώρους και το δεύτερο είναι ότι μέσω της πειθούς θα πρέπει να τελειώσει το φαινόμενο Ειδομένη», συμπλήρωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here