Σύνοδος G20: Μέτρα κατά της τρομοκρατίας – Το κοινό ανακοινωθέν

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Τη λήψη μέτρων κατά της τρομοκρατίας συμφώνησαν οι G20 κατά την Σύνοδο Κορυφής στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η Σύνοδος των G20 διαβεβαιώνει επίσης ότι θα εργαστεί σκληρά προκειμένου να αποτρέψει μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και να περιορίσει τις πηγές χρηματοδότησης των τρομοκρατικών οργανώσεων. Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η τρομοκρατία δεν θα πρέπει να συνδέεται με καμία θρησκεία, εθνικότητα ή εθνοτική ομάδα.

«Οι 20 ισχυρότερες χώρες συμφώνησαν και στην περαιτέρω ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών, όπως και επίσης, στην αυστηριοποίηση των ελέγχων στα σύνορα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά με την οικονομία, η σύνοδος των G20 δεσμεύεται για την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 2% έως το 2018, παρά τις εκτιμήσεις για άνιση και υποτονική ανάπτυξη. Ακόμη, σημειώνει την αναγκαιότητα εφαρμογής όλων των απαιτούμενων δημοσιονομικών και νομισματικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα των χρηματαγορών.

«Προτεραιότητά μας είναι η έγκαιρη και η αποτελεσματική υλοποίηση των αναπτυξιακών στρατηγικών, οι οποίες περιλαμβάνουν μέτρα για τη στήριξη της ζήτησης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» καταλήγει το ανακοινωθέν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here