Σύνοδος Μπρατισλάβας: Οδικός χάρτης αλλαγών ως την Ρώμη, τον Μάρτιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε έναν «οδικό χάρτη» που περιλαμβάνει τις στρατηγικές τους για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχουμε μια πρόταση για έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένα βήματα για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στη λειτουργία της ΕΕ» ανέφερε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σομπότκα μετά τη λήξη της άτυπης συνόδου κορυφής των 27 ηγετών στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Στόχος είναι να κατατεθούν στη Ρώμη τον Μάρτιο του 2017 επίσημες αποφάσεις για το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Η άτυπη σύνοδος διεξήχθη «σε καλή ατμόσφαιρα» δήλωσε εκπρόσωπος του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Η παραφωνία Ορμπάν

Παρά τις δηλώσεις Μέρκελ και Ολάντ για το κλίμα ενότητας που επικράτησε στη διάρκεια της Συνόδου, οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ φάνηκαν από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Ορμπάν υποστήριξε ότι η Σύνοδος απέτυχε να αλλάξει τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθούν οι Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες των βαλκανικών χωρών και της ΕΕ θα συναντηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη και ότι ο ίδιος έχει ως στόχο να αλλάξει την «αυτοκαταστροφική και αφελή» μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here