» Σύμπλευση» ανθρωπιάς στο Αιγαίο

Μέχρι το νοτιότερο άκρο της Ελλάδος, στην ακριτικό Γαύδο θα φτάσει η ομάδα εθελοντών της « + Πλεύσης ( Σύμπλευση)» για να προσφέρει τις υπηρεσίες της που είναι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους των ακριτικών νησιών.
Τα φουσκωτά της + Πλευσης, αναχώρησαν το πρωί από το Λαύριο για τον δευτέρο διάπλου της εθελοντικής οργάνωσης που αποτελείται από γιατρούς, νοσηλευτές και ανθρώπους που αγαπούν την θάλασσα. Στο φετινό τους δρομολόγιο, θα διασχίζουν με τα φούσκωτά τους το Αιγαίο για 11 μέρες ρίχνοντας άγκυρα σε 7 απομακρυσμένα νησιά, με τελευταίο σταθμό τη Γαύδο. Εκεί μάλιστα, θα εγκαταστήσουν αφαλατωτή για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων σε πόσιμο νερό.
Το φετινό δρομολόγιο της +Πλευσης είναι το εξής: Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σχοινούσα, Θηρασιά, Κάσος, Γαύδος, Αντικύθηρα. Η « Σύμπλευση» είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νήσων.
Αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, η σύμπλευση οργανώνει δράσεις όλο το χρόνο με στόχο την μέγιστη δυνατή προσφορά προς τα ακριτικά νησιά. Σκοπός της η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών μέσω, πρωταρχικά, της παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και της δημιουργίας έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here