Σύγκρουση Φίλη – Μπαλτά για την παιδεία

ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ  ΛΙΑΤΣΟΥ

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν από τις πιο ανιαρές  των τελευταίων ετών. Ενας, μάλλον όχι, απροσδόκητος καβγάς  ήρθε  όμως να ταράξει τα νερά.  Αφορμή ήταν η κατάθεση κομματικής τροπολογίας στη συζήτηση, η οποία σχετιζόταν με την πολιτική που θα ακολουθηθεί μετά το «πάγωμα» του νομοσχεδίου Μπαλτά για τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων.

Οι  δύο άντρες αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις  και χαρακτηρισμούς γεγονός που δεν εξέπληξε τους παρευρισκόμενους καθώς  γνώριζαν ότι ο κ. Φίλης με  την αλλαγή πλεύσης στα πανεπιστημιακά θέματα είχε αδειάσει τον κ. Μπαλτά και ο τελευταίος δεν έκρυβε την  οργή του.

Ο κ. Μπαλτάς  εξέφρασε και δημόσια την δυσφορία του για την απόσυρση του νομοθετήματός του και κατηγόρησε τον κ. Φίλη ότι υιοθετεί την  τακτική των αντιπάλων  της κυβέρνησης που έχουν κάνει σημαία τους  το  σύνθημα » Οχι Μπαλτά στην παιδεία«. Από την  πλευρά του ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε τον προκάτοχό του ότι εξέθεσε την κυβέρνηση και το κόμμα καθώς η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με χιλιάδες κενά στα σχολεία .

Το ρόλο του… πυροσβέστη, ανέλαβε να παίξει η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία υπογράμμισε ότι δε πετιέται τίποτα από την προηγούμενη προσπάθεια του υπουργείου και ότι ενόψει μιας μεγάλης μεταρρύθμισης θα προηγηθεί ένα άλλο μεταβατικό νομοσχέδιο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here