Μετωπική σύγκρουση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ- ΟΝΝΕΔ για την προσευχή στα σχολεία

 

Βολές  μεταξύ νεολαίας  ΣΥΡΙΖΑ και ΟΝΝΕΔ για την πρωινή προσευχή στα  σχολεία. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά από πρόταση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ  για την κατάργηση της προσευχής. Ακολούθησε ο πρόεδρος  της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια εποχή που το μνημόνιο της αριστεράς φορτώνει με νέους φόρους, μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις στους πολίτες, όπου η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το προσφυγικό και μεταναστευτικό κινδυνεύει να μετατρέψει την χώρα σε αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών και τα κενά στην εκπαίδευση την έχουν οδηγήσει σε διάλυση, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κατάργηση της πρωινής προσευχής και των θρησκευτικών. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πολιτική τους είναι να επιβάλουν τις ανθελληνικές ιδεολογικές τους αγκυλώσεις στο χώρο της Παιδείας. Θέλουν μια χώρα χωρίς εθνική ταυτότητα, χωρίς παράδοση, χωρίς αρχές και αξίες. Ο Ελληνισμός όμως, διαχρονικά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Ελληνορθόδοξη πίστη και παράδοση. Τί να περιμένει κανείς άραγε από αυτούς που αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων, χαρακτηρίζουν τους Μακεδονομάχους «Τζιχαντιστές» και από μια νεολαία που έχει ως πρότυπα τρομοκράτες και μπαχαλάκηδες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξηλώσει κάθε έννοια, κάθε σύμβολο που ενώνει τους Έλληνες με την ιστορία μας και τις παραδόσεις του Έθνους μας».

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του Σάκη Ιωαννίδη, έκανε λόγο για ρεσιτάλ πατριδοκαπηλίας και εθνικισμού, υπογραμμίζοντας πως τη δήλωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ θα μπορούσε κάλλιστα να τη δανειστεί και η Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, την οποία θα μπορούσε κάλλιστα να δανειστεί η Χρυσή Αυγή. Σε ένα ρεσιτάλ πατριδοκαπηλίας και εθνικισμού ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ γίνεται εκπρόσωπος των πιο σκοτεινών και συντηρητικών κύκλων, σχολιάζοντας τις θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία. Θα συμβουλεύαμε τον, κατά τα άλλα “ευρωπαιστή”, κύριο Ιωαννίδη να ρωτήσει την άποψη των συμμάχων του στην Ευρώπη για το θέμα.

Δεν μας προκαλεί έκπληξη η επιχειρούμενη προσπάθεια διαστρέβλωσης, μέσω της μερικής παρουσίασης των θέσεων μας για την εκπαίδευση, από τα κανάλια της διαπλοκής και τους εργατοπατέρες της ΔΑΚΕ, σε πλήρη σύμπλευση με την ΟΝΝΕΔ.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here