Σόιμπλε: Θα τα καταφέρουμε για συμφωνία με την Ελλάδα, δεν ξέρω πότε

«Θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild»,  μετά από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 στην Ιαπωνία εκφράζοντας με αυτό το τρόπο την αισιοδοξία του για συμφωνία στο θέμα της Ελλάδας. Ο ίδιος όμως έσπευσε να επισημάνει ότι δεν γνωρίζει αν το Eurogroup θα επιτύχει αυτή την συμφωνία την Τρίτη, διότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δεν θα είναι παρούσα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σόιμπλε, έπειτα από συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ, υποβάθμισε τις διαφορές που τον χωρίζουν από το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος. «Κατά την συνομιλία με την κυρία Λαγκάρντ δεν διευθέτησα κάποιες διαφορές διότι δεν είχα διαφορές μαζί της», δήλωσε ο ίδιος από την Ιαπωνία.

«Το ΔΝΤ ζητεί να οριστούν από τώρα οι λεπτομέρειες για την ελάφρυνση χρέους από τις οποίες εξαρτά την συμμετοχή του στο γ’ πρόγραμμα βοήθειας. Ο Σόιμπλε όμως επιμένει ότι συγκεκριμένα μέτρα θα πρέπει να συζητηθούν μόνο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, μόνο εφόσον είναι απαραίτητο», επισημαίνεται στο δημοσίευμα με τίτλο «ο Σόιμπλε υπολογίζει σε νέα βοήθεια για την Ελλάδα».

Ο κ. Σόιμπλε είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ήδη την Πέμπτη, αμέσως μετά τη συνάντηση με την κ Λαγκάρντ: «Παραμένω αισιόδοξος ότι θα ισχύσει αυτό που είπα: δεν θα μπούμε σε νέα κρίση στην Ελλάδα και θα καταλήξουμε σε ένα λογικό αποτέλεσμα», είχε δηλώσει, ενώ είχε εμφανιστεί πεπεισμένος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο γ’ πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, καταλήγει η εφημερίδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here