Σόιμπλε: Πρώτη φορά ..αισιόδοξος για την Ελλάδα!

 

Αν δεν μας δουλεύει ψιλό γαζί, ο Β. Σόιμπλε έχει σίγουρα το δικό του τρόπο να επιβάλει τον δικό του ..τρόπο. Ετσι, ούτε λίγο, ούτε πολύ, με δηλώσεις του στο Reuters, την στιγμή που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο και οι πιέσεις(βλ. εκβιασμοί των θεσμικών μας εταίρων) εντείνονται, ο γερμανός υπουργός των Οικονομικών δηλώνει για πρώτη φορά αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

Η δήλωση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως προοίμιο θριαμβολογίας του ισχυρού άνδρα της Ευρωζώνης και προάγγελος μιας καθολικής υποχώρησης της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα του, όπως η λήψη προληπτικών μέτρων 3 δις ευρώ και η διεύρυνση του υπερ Ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Ωστόσο την ίδια στιγμή ο κ. Σόιμπλε έσπευσε να τονίσει ότι οι Έλληνες θα βιώσουν τώρα πώς είναι μία σύγχρονη διοίκηση. Επεξηγώντας πρόσθεσε, πως η Ελλάδα συμφώνησε -επίσης για πρώτη φορά- να δεχτεί τη συνδρομή αξιωματούχων από άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Δύσκολο όμως ο σκληρός ηγέτης του Eurogroup να στηρίζει την αισιοδοξία του μόνο σε αυτό…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here