Σόιμπλε: Αν δεν μπορεί η Αθήνα να κόψει συντάξεις, ας τα βρεί από αλλού-Δεν επείγει η συζήτηση για το χρέος

Διάθεση να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς υποχρεωτικά να περικοπούν συντάξεις για να εξοικονομηθούν τα χρήματα που παιτούνται στο ασφαλιστικό σύστημα, φαίνεται αν δείχνει ο Β. Σόιμπλε. Επιμένει ωστόσο ότι δεν επείγει η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αφήνοντας μετέωρη την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς το ταμείο θέτει ως όρο συμμετοχής του, τη γενναία περικοπή χρέους.

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωζώνης, με δηλώσεις άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να μειώσει τις συντάξεις, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος μέσα στον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το Reuters ο κ. Σόιμπλε δήλωσε για τις συντάξεις: «Αν για τους λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί πρέπει … μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να δουλέψουν ώστε να βρουν κάτι άλλο αντ’αυτού».

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, ο Σόιμπλε, παραμένοντας σταθερός στη θέση που έχει διατυπώσει επανέλαβε: «η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση για κάτι που δεν επείγει».

Αντιθέτως, πρόσθεσε ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι πιο πιεστικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here