Δημιουργική απασχόληση των παιδιών στα σχολεία μέχρι τις 8 το βράδυ

Τη δυνατότητα να αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι και τις 8 το βράδυ θα έχουν οι γονείς, σύμφωνα με τις εξαγγελίες που έκανε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

AdTech Ad

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κ. Κατσαφάδου για τη στήριξη των πολύτεκων οικογενειών, η κ.Φωτίου ανέφερε ότι σχεδιάζεται τα παιδιά να παραμένουν μέχρι τις 4 το απόγευμα στο ολοήμερο σχολείο και στη συνέχεια, αν θέλουν, να συνεχίζουν να απασχολούνται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) που θα λειτουργούν εντός των σχολικών ιδρυμάτων.

«Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 μμ και στις 4 μμ θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατ. και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ».

Παράλληλα, η κ.Φωτίου προανήγγειλε τη δημιουργία νέων βρεφικών σταθμών. Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι το πρόγραμμα των κουπονιών (voucher) που εφαρμόστηκε πέρυσι για 45.000 δικαιούχους αποκάλυψε τις ελλείψεις της χώρας σε βρεφικούς σταθμούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here